14/9/2020
Brombær-fragilité
Til denne opskrift rulles fragilitébunden sammen omkring brombærcremen, men betragt fragilité-opskriften som en basisopskrift, hvor du selv vælger, om du f.eks. vil skære den ud i mindre stykker og bygge desserten op lag på lag som mille feuilles-kager eller for den sags skyld bruge fragilitéen som lagkagebund. Ligeledes kan brombærrene sagtens erstattes af andre bær.
Ingredienser
- Fragliité
- 100 g hasselnøddeflager
- 125 g marcipan
- ⅗ Løgismose sødmælk
- 1½ dl pasteuriserede æggehvider
- 125 g flormelis
- Brombærcreme
- 6 blade husblas
- 200 g brombær
- ½ dl vand
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang
- 3½ dl letpisket Løgismose piskefløde
- Brombær
- 1 stor håndfuld brombær
Sådan gør du
Fragliité
Rist hasselnøddeflagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 5 minutter, til de er gyldne og lad dem herefter køle af på køkkenbordet.
Rør marcipan og mælk godt sammen og pisk æggehviderne stive med flormelis.
Vend forsigtigt de to ting sammen og vend nødderne forsigtigt i.
Smør fragilité-dejen ud på en bageplade dækket med bagepapir og sæt den i en forvarmet ovn ved 160 grader.
Bag fragilitéen, til overfladen er let gylden og dejen rejser sig igen, når du giver den et let tryk med en finger. Beregn ca. 20 minutter.
Lad fragilitéen køle af på køkkenbordet. Dæk den evt. med et viskestykke, så den holder på fugten.
Brombærcreme
Læg husblas i blød i koldt vand.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af kniven.
Kom brombærrene i en kasserolle med lidt vand i bunden og lad bærrene koge ud ved svag varme.
Purér bærrene med en stavblender, rør den udblødte husblas i og lad puréen køle lidt af på køkkenbordet.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt.
Vend brombærpuréen sammen med æggeblommerne og vend forsigtigt den letpiskede fløde i til sidst.
Del de friske brombær på langs.
Fordel cremen med en dejskraber på fragilitebunden og drys med lidt friske brombær.
Rul herefter bunden sammen som en roulade. Lad fragilitéen sætte sig på køl i et par timer inden servering.
Drys evt. med lidt flormelis og pynt med friske brombær inden servering.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...