30/3/2021
|
Magasin 3 2021
Butterfly-kylling med grønt
At stege en hel kylling kan være udfordrende, da kyllingens forskellige udskæringer egentligt kalder på forskellige tilberedningstider, for at være sikker på vel - lykkede resultater hele vejen rundt. En måde at imødekomme dette kan være at lave “butterflied chicken”, hvor den hele kylling ud - skæres til en sommerfugl-lignende position, som sikrer en mere jævn tilberedning. Følg Thomas Rodes opskrift, så er du sikret en uimodståelig middag med kylling, der er saftig og tilpas sprød på toppen – uanset om du gå efter lår eller bryst. Lad naturen finde vej til glassene med Colombaias perler og så har du et måltid i en liga for sig.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling befriet for vingespidser og rygben
- ½ stk citron skallen herfra
- 1 kvist rosmarin
- 1 fed hvidløg
- Olivenolie
- Salt og peber
- 250 g markchampignoner
- 1 aubergine
- 250 g babyspinat
- 4 hele små zittauerløg
Sådan gør du
Step 1
Fjern rygbenet og bred kyllingen helt ud så al skindside vender opad og den er helt flad. Dryp kyllingen med olivenolie, revet citronskal, salt og peber. Snit et fed hvidløg og pres udover tillige med bladene fra rosmarinkvisten.
Step 2
Steg kyllingen med skindsiden nedad ved moderat varme på en grillpande eller en grill når sæsonen er til det. Steg ca. 35-55 minutter, hvorefter kyllingen vendes og får 5-10 minutter på den anden side. Tag derefter kyllingen af varmen og lad den hvile, gerne lunt, mindst 5 minutter.
Step 3
Mens kyllingen steger skærer du aubergine i små trekanter og champignoner i kvarte fra top til rod. Løg pilles og skæres også i kvarte. Skyl spinat. Steg grøntsager i olivenolie ved svag varme.
Step 4
Når kyllingen har hvilet giver du den 5 minutter i ovnen og skærer lår og bryster af skroget og halverer begge dele. Krydr omhyggeligt grøntsagerne med salt, peber og citronsaft. Vend til sidst spinaten i.
Step 5
Servér på et stort fad.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...