Magasin 4 2023
Cremet græskarsuppe med ristede kerner
Græskar er i højsæson i oktober, så hvad bedre end at trylle den orange grøntsag om til en nem og nærende græskarsuppe til de kølige, regnvejrsfulde og grå efterårsdage.
Ingredienser
- 1 stk hokkaido-græskar befriet for skal, renset for kerner og skåret i både
- 3 stk pillede skalotteløg , skåret i grove ringe
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 tsk hakket rød chili (kerner kan evt. medtages)
- ½ dl olivenolie
- 1 l hønsefond eller grønsagsfond
Sådan gør du
Step 1
Fordel løgene i en bradepande.
Step 2
Vend græskarstykkerne med olivenolie, hvidløg og chili og læg dem ovenpå løgene.
Step 3
Bag ved 160 grader i ca 45 min, til de har fået farve i kanten og er møre.
Step 4
Blend dem herefter med fonden til suppen er glat. Varm igennem i en gryde og smag til med salt, peber og eddike.
Tip
Servér suppen med bacon, stegt chorizo i tern eller Løgismose creme fraiche og letristede græskarkerner.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...