Magasin 4 2023
Cremet græskarsuppe med ristede kerner
Græskar er i højsæson i oktober, så hvad bedre end at trylle den orange grøntsag om til en nem og nærende græskarsuppe til de kølige, regnvejrsfulde og grå efterårsdage.
Ingredienser
- 1 stk hokkaido-græskar befriet for skal, renset for kerner og skåret i både
- 3 stk pillede skalotteløg , skåret i grove ringe
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 tsk hakket rød chili (kerner kan evt. medtages)
- ½ dl olivenolie
- 1 l hønsefond eller grønsagsfond
Sådan gør du
Step 1
Fordel løgene i en bradepande.
Step 2
Vend græskarstykkerne med olivenolie, hvidløg og chili og læg dem ovenpå løgene.
Step 3
Bag ved 160 grader i ca 45 min, til de har fået farve i kanten og er møre.
Step 4
Blend dem herefter med fonden til suppen er glat. Varm igennem i en gryde og smag til med salt, peber og eddike.
Tip
Servér suppen med bacon, stegt chorizo i tern eller Løgismose creme fraiche og letristede græskarkerner.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...