1/1/1970 |
Dekonstrueret gulerodskage
Ingredienser
- Spongekage
- 60 g saft af hvide gulerødder
- 100 g sukker
- 5 stk æg
- 4 stk æggeblommer
- 125 g Løgismose hvedemel
- 30 g neutral olie , f.eks. rapsolie eller vindruekerneolie
- Sorbet af hvide gulerødder
- 2 l saft af hvide gulerødder
- 300 g sukker
- 100 g glukose
- 2 blade husblas
- 3 stk citron saft herfra
- Friskostcreme
- 150 g friskost
- 2 spsk flormelis
- ½ stk vaniljestang korn herfra
- Pynt
- Hvide gulerødder
- Vild kørvel
- Evt. friske hyldeblomster
Sådan gør du
Spongekage
Step 1. Kog gulerodssaften ind til 30 g, og lad den afkøle. Blend den med alle de øvrige ingredienser til en tynd dej lidt som en pandekagedej.
Step 2. Si dejen og hæld den i en sifon med 2 patroner. Ryst massen godt og sprøjt den i smurte plastforme.
Step 3. Bag kagerne i mikrobølgeovn ved maks. varme i ca. 40 sekunder, til dejen er blevet fast og luftig. Afkøl kagerne inden servering.
Sorbet af hvide gulerødder
Step 1. Kog saften fra de hvide gulerødder ind til 1 liter og lad den køle af.
Step 2. Kog halvdelen af den reducerede gulerodssaft op med sukker og glukose, og smelt husblas heri.
Step 3. Tilsæt resten af gulerodssaften samt citronsaften. Si massen, og kør den til sorbet på en ismaskine eller i en pacojet.
Friskostcreme
Step 1. Rør friskost til en lind creme med flormelis og vanilje.
Servering
Step 1. Anret kagen, eventuelt i mindre stykker, med en god skefuld sorbet til.
Step 2. Dup friskostcreme rundt om kagen og pynt med crudités af hvide gulerødder, vild kørvel og evt. friske hyldeblomster.
Andre forslag
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...