Dekonstrueret gulerodskage
Ingredienser
- Spongekage
- 60 g saft af hvide gulerødder
- 100 g sukker
- 5 stk æg
- 4 stk æggeblommer
- 125 g Løgismose hvedemel
- 30 g neutral olie , f.eks. rapsolie eller vindruekerneolie
- Sorbet af hvide gulerødder
- 2 l saft af hvide gulerødder
- 300 g sukker
- 100 g glukose
- 2 blade husblas
- 3 stk citron saft herfra
- Friskostcreme
- 150 g friskost
- 2 spsk flormelis
- ½ stk vaniljestang korn herfra
- Pynt
- Hvide gulerødder
- Vild kørvel
- Evt. friske hyldeblomster
Sådan gør du
Spongekage
Step 1. Kog gulerodssaften ind til 30 g, og lad den afkøle. Blend den med alle de øvrige ingredienser til en tynd dej lidt som en pandekagedej.
Step 2. Si dejen og hæld den i en sifon med 2 patroner. Ryst massen godt og sprøjt den i smurte plastforme.
Step 3. Bag kagerne i mikrobølgeovn ved maks. varme i ca. 40 sekunder, til dejen er blevet fast og luftig. Afkøl kagerne inden servering.
Sorbet af hvide gulerødder
Step 1. Kog saften fra de hvide gulerødder ind til 1 liter og lad den køle af.
Step 2. Kog halvdelen af den reducerede gulerodssaft op med sukker og glukose, og smelt husblas heri.
Step 3. Tilsæt resten af gulerodssaften samt citronsaften. Si massen, og kør den til sorbet på en ismaskine eller i en pacojet.
Friskostcreme
Step 1. Rør friskost til en lind creme med flormelis og vanilje.
Servering
Step 1. Anret kagen, eventuelt i mindre stykker, med en god skefuld sorbet til.
Step 2. Dup friskostcreme rundt om kagen og pynt med crudités af hvide gulerødder, vild kørvel og evt. friske hyldeblomster.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...