28/2/2021
|
Magasin 2 2021
Flæskesvær med enebærsalt og citrondip
Vi elsker at snacke – og vi har en mistanke om, at vi ikke er alene om at elske knasende sprøde, salte og lidt fedtede snacks. Lad din fyraftensdrink eller aperitiffen inden middagen få vanedannende godt selskab af hjemmelavede flæskesvær, som drysses med enebærsalt for en perfekt harmoni med eksempelvis en god gin & tonic.
Ingredienser
- Flæskesvær
- 500 g rå svær af svinekam
- Salt
- Enebær
- Citrondip
- 1 stk æggeblomme
- Citronsaft
- Citronskal
- Neutral olie
- Løgismose crème fraîche
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Kog flæskesværene i letsaltet vand i ca. 20 min.
Step 2.
Lad dem dryppe godt af og bag dem herefter i ovnen ved 180 °C til de er sprøde.
Step 3.
Tag dem ud af ovnen og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys dem med salt og kværnet enebær.
Step 4.
Pisk en mayonnaise af æggeblomme, citron - saft, salt og peber, som piskes godt sammen. Tilsæt derefter olie lidt af gangen til massen tykner. Smag til med citronskal og creme fraiche.
Tip
Servér ELG Gin og Tonic til dine flæskesvær - det er nye højder for convenience
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskyst...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.