1/1/1970 |
Græskarsuppe
Med sprøde græskarkerner og bacon fra Ømands
Ingredienser
- 500 g hokkaido-græskar (andre sorter kan også sagtens bruges)
- 50 g løg
- 40 g frisk ingefær
- ½ stk chili
- 1 fed hvidløg
- 2 stk lime saft herfra
- 2 dl hvidvin
- 2 dl kokosmælk
- Salt
- God bacon (rigeligt)
- græskarkerner
Sådan gør du
Step 1.
Steg græskar, løg, ingefær, chili og hvidløg af i en gryde i ca. 15 minutter.
Step 2.
Skru ned for varmen og tilsæt hvidvin og kokosmælk. Lad det koge til alt er helt mørt.
Step 3.
Køl suppen af til den er lun og blend det hele til en ensartet masse. Smag til med salt og limesaft.
Step 4.
Rist græskarkerner på en tør pande og steg dernæst baconen til den er sprød.
Tip
Servér suppen med godt brød til.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...