31/1/2021 | Magasin 1 2021
Hvidvinsdampet søtunge med fennikel
Den hvidvinsdampede, NaturSkånsommærkede søtunge er perfekt som forret, når gæsterne melder deres ankomst. Denne ret kombinerer den milde dampede søtunge med sprød fennikel, der ligeledes er dampet i hvidvin, samt en kogt løg-fennikel kompot.
Ingredienser
- 2 stk flåede søtunger af 600-700 g. (skåret i fileter)
- 2 stk fennikel ens i størrelsen
- 2 stk små løg
- 1 fed hvidløg
- 2 dl hvidvin
- Olivenolie
- Citronsaft
- 1 bundt frisk kørvel
- 150 g Løgismose smør i små tern
Sådan gør du
Step 1.
Fjern top og bund af fennikel-knoldene og pil derefter det yderste lag af. Del dem i lag og skær dem i trekanter, gem hjerterne. Skær ligeledes top og bund af løgene og del dem i lag og skær i trekanter. Kom løg og fennikel i en lille gryde, dæk dem til med hvidvin og tilsæt hvidløg. Kog dem møre i hvidvinen under låg i 12-15 minutter.
Step 2.
Høvl fennikel-hjertet helt tyndt ved hjælp af et mandolinjern og læg de tynde skiver i iskoldt vand. Tag løg og fennikel op af hvidvinen og hold dem varme. Pisk smørret i løg/fennikel-fonden, ved hjælp af en stavblender og smag til med salt og peber.
Step 3.
Marinér søtungen i lidt olivenolie, salt og peber, og damp den nænsomt i lidt hvidvin i 3-5 minutter. Dræn imens fennikel-skiverne og pluk kørvel i buketter.
Step 4.
Fordel løg og fennikel-trekanter på fire varme tallerkner, hæld saucen over og anret søtungen ovenpå sammen med fennikel-skiver og kørvelbuketter.