31/1/2021 | Magasin 1 2021
Hvidvinsdampet søtunge med fennikel
Den hvidvinsdampede, NaturSkånsommærkede søtunge er perfekt som forret, når gæsterne melder deres ankomst. Denne ret kombinerer den milde dampede søtunge med sprød fennikel, der ligeledes er dampet i hvidvin, samt en kogt løg-fennikel kompot.
Ingredienser
- 2 stk flåede søtunger af 600-700 g. (skåret i fileter)
- 2 stk fennikel ens i størrelsen
- 2 stk små løg
- 1 fed hvidløg
- 2 dl hvidvin
- Olivenolie
- Citronsaft
- 1 bundt frisk kørvel
- 150 g Løgismose smør i små tern
Sådan gør du
Step 1.
Fjern top og bund af fennikel-knoldene og pil derefter det yderste lag af. Del dem i lag og skær dem i trekanter, gem hjerterne. Skær ligeledes top og bund af løgene og del dem i lag og skær i trekanter. Kom løg og fennikel i en lille gryde, dæk dem til med hvidvin og tilsæt hvidløg. Kog dem møre i hvidvinen under låg i 12-15 minutter.
Step 2.
Høvl fennikel-hjertet helt tyndt ved hjælp af et mandolinjern og læg de tynde skiver i iskoldt vand. Tag løg og fennikel op af hvidvinen og hold dem varme. Pisk smørret i løg/fennikel-fonden, ved hjælp af en stavblender og smag til med salt og peber.
Step 3.
Marinér søtungen i lidt olivenolie, salt og peber, og damp den nænsomt i lidt hvidvin i 3-5 minutter. Dræn imens fennikel-skiverne og pluk kørvel i buketter.
Step 4.
Fordel løg og fennikel-trekanter på fire varme tallerkner, hæld saucen over og anret søtungen ovenpå sammen med fennikel-skiver og kørvelbuketter.
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Blinis med rygeostcreme, røget laks og lakeserogn
Den gode, let syrlige fynske rygeost er en fortræffelig ledsager til fede fisketyper som laks og ...
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...