31/10/2022
|
Magasin 7 2022
Jordskokker med brunet smør, hasselnødder og vintertrøffel
Jordskokker, nødder, brunet smør og trøffel kan både stå alene som en mellemret og komplimentere det meste julemad på bedste vis. Det er vanedannende lækkert tilbehør som du aldrig bliver træt af.
Ingredienser
- 1 kg jordskokker
- 120 g Løgismose smør
- 50 g ristede hasselnødder
- 15 g sort vintertrøffel
- 2 fed hvidløg
- 1 stilk timian
Sådan gør du
Step 1.
Smelt smør i en gryde. Tilsæt knust hvidløg og jordskokker. Steg stille og roligt, så de får lidt farve.
Step 2.
Kom jordskokkerne på bagepapir, og kom dem i ovnen ca. 30 min ved 200 °C, afhængig af størrelse. Tjek i ny og næ om de er helt møre.
Step 3.
Kom jordskokkerne på et fad, drys med en smule citronsaft, fordel de hakkede hasselnødder på toppen, og riv trøflen over ved servering.
Andre forslag
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...