31/10/2022 | Magasin 7 2022
Jordskokker med brunet smør, hasselnødder og vintertrøffel
Jordskokker, nødder, brunet smør og trøffel kan både stå alene som en mellemret og komplimentere det meste julemad på bedste vis. Det er vanedannende lækkert tilbehør som du aldrig bliver træt af.
Ingredienser
- 1 kg jordskokker
- 120 g Løgismose smør
- 50 g ristede hasselnødder
- 15 g sort vintertrøffel
- 2 fed hvidløg
- 1 stilk timian
Sådan gør du
Step 1.
Smelt smør i en gryde. Tilsæt knust hvidløg og jordskokker. Steg stille og roligt, så de får lidt farve.
Step 2.
Kom jordskokkerne på bagepapir, og kom dem i ovnen ca. 30 min ved 200 °C, afhængig af størrelse. Tjek i ny og næ om de er helt møre.
Step 3.
Kom jordskokkerne på et fad, drys med en smule citronsaft, fordel de hakkede hasselnødder på toppen, og riv trøflen over ved servering.
Andre forslag
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...