28/4/2021 | Magasin 4 2021
Kærnemælkskoldskål
Traditionen med at spise koldskål går langt tilbage i vores historie, oprindeligt var koldskål lavet af øl med revet brød i og krydret med sukker, citron og kanel. En anden version bestod af pureret frugt blandet op med vin og vand og igen krydret med sukker, citron og kanel. Først i det 20. århundrede vinder de første opskrifter på koldskål med kærnemælk frem, sådan som vi kender dem i dag. I denne opskrift på koldskål er der hverken øl eller vin, men vi garanterer at Magnus ikke har sparet på de gode råvarer. Resultatet er en cremet og vaniljespækket koldskål.
Ingredienser
- 1 liter kærnemælk
- 4 æggeblommer (pasteuriserede)
- 4 spsk rørsukker
- 2½ dl tykmælk
- 1 vaniljestang
- 2 små citroner . skal og saft herfra
Sådan gør du
Step 1
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem ud i lidt sukker. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en cremet og luftig æggesnaps.
Step 2
Vend æggesnapsen sammen med kærnemælk og tykmælk.
Step 3
Smag til med citronsaft- og skal. Kom vaniljestangen i koldskålen, og lad den trække på køl i minimum 1 time.
Tip
Har du ikke tiden til at lave koldskålen selv, har vi fyldt hylderne i Netto med koldskål: Mormorkoldskål, som vi kender den med æg og tilsmagt med vanilje og citron.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...