28/4/2021 | Magasin 4 2021
Kærnemælkskoldskål
Traditionen med at spise koldskål går langt tilbage i vores historie, oprindeligt var koldskål lavet af øl med revet brød i og krydret med sukker, citron og kanel. En anden version bestod af pureret frugt blandet op med vin og vand og igen krydret med sukker, citron og kanel. Først i det 20. århundrede vinder de første opskrifter på koldskål med kærnemælk frem, sådan som vi kender dem i dag. I denne opskrift på koldskål er der hverken øl eller vin, men vi garanterer at Magnus ikke har sparet på de gode råvarer. Resultatet er en cremet og vaniljespækket koldskål.
Ingredienser
- 1 liter kærnemælk
- 4 æggeblommer (pasteuriserede)
- 4 spsk rørsukker
- 2½ dl tykmælk
- 1 vaniljestang
- 2 små citroner . skal og saft herfra
Sådan gør du
Step 1.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem ud i lidt sukker. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en cremet og luftig æggesnaps.
Step 2.
Vend æggesnapsen sammen med kærnemælk og tykmælk.
Step 3.
Smag til med citronsaft- og skal. Kom vaniljestangen i koldskålen, og lad den trække på køl i minimum 1 time.
Tip
Har du ikke tiden til at lave koldskålen selv, har vi i år to slags koldskål på hylden i Netto: Mormorkoldskål, som vi kender den og en ny og lidt friskere variant med kærnemælk, citron og vanilje – Farmorkoldskål.
Andre forslag
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...
Svampet chokolade-kastanjekage
Pære i portvin med Creme Sabayonne og kattetunger
Gâteau au fromage blanc
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...