Kanin som i Provence med panisse
Ingredienser
- Kanin
- 4 stk kaninlår (bestil dem hos din slagter)
- 4 spsk Løgismose hvedemel
- 2 spsk vindruekerneolie
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed finthakkede hvidløg
- 1 dl hvidvin
- 2½ dl hønsefond
- 8 stk tomater
- 2 stilke timian
- 2 stilke rosmarin
- 1 spsk kapers
- Salt
- Friskkværnet peber
- Panisse
- 125 g kikærtemel
- 2½ dl vand
- 2½ dl hønsefond
- 1 tsk finthakket rosmarin
- 4 spsk kikærtemel
- 1 l vindruekerneolie
- Pynt
- Høvlet parmesan
- Finrevet skal af citron
- Lidt grønne urter, f.eks. kørvel eller bredbladet persille
Sådan gør du
Kanin
Step 1. Vend kaninlårene i mel og steg dem gyldne i olie i en tykbundet gryde. Tag lårene op og læg dem til side.
Step 2. Skær skalotteløgene i tynde skiver. Kom skalotteløg og hvidløg i gryden og sauter dem, til de bliver blanke. Kom vinen på og kog den næsten væk og tilsæt så hønsefonden. Lad fonden koge lidt ind.
Step 3. Skold tomaterne et kort øjeblik i kogende vand, fjern skind og kerner og hak tomatkødet groft. Fjern stenene fra olivenerne og hak dem groft.
Step 4. Kom tomater, oliven, krydderurter og kapers i den indkogte fond. Lad saucen koge i et par minutter, inden du smager den til med salt og peber. Kom lårene tilbage i gryden, sæt låget på og skru ned for blusset og lad retten simre færdig i ca. 45-60 minutter.
Panisse
Step 1. Kog kikærtemel, vand, hønsefond og finthakket rosmarin godt sammen i en gryde under konstant piskning, til massen bliver godt tyk. Hæld massen i bunden af en firkantet tærteform eller et ildfast fad beklædt med husholdningsfilm. Sæt massen på køl, til den er helt kold og fast og vend den herefter ud på et skærebræt.
Step 2. Skær massen i aflange strimler, vend dem i kikærtemel og fritér strimlerne sprøde i hed olie på en pande og krydr dem med lidt salt.
Step 3. Læg et kaninlår på hver tallerken og kom godt med sauce ved. Pynt retten med masser af høvlet parmesan, revet citronskal og grønne urter. Server panisse til. Du kan også vælge at servere en frisk grøn salat til retten.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...