Kartoffeltærte
Med rødkitost. Prøv den eksempelvis på brunchbordet.
Ingredienser
- Tærtedej
- 125 g Løgismose smør
- 320 g Løgismose hvedemel
- 2 stk æg
- 1½ tsk salt
- ½ dl iskoldt vand
- Fyld
- 500 g bagekartofler
- 100 g porre , skåret i tynde skiver
- 1 spsk finthakket løg
- 1 spsk Løgismose smør
- 150 g rødkitost , f.eks. Reblochon, Epoisses de Bourgogne eller Langres, alt efter hvor kraftig ost man ønsker
- 1 dl creme fraiche 38%
- 2 spsk fintsnittet persille
- 2 stk sammenpiskede æg
- 1 spsk Løgismose smør til pensling af tærteforme
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Tærtedej
Step 1. Jo koldere en tærtedej kan røres sammen jo bedre. Dejen bliver mere elastisk og trækker sig ikke sammen og bliver hård. Man kan derfor med fordel køle melet af i køleskabet eller fryseren, inden man begynder på dejen.
Step 2. Skær smørret i tern og smuldr det godt sammen med melet. Kom blandingen i skålen til røremaskinen og brug dejkrogen til at samle dejen let. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør lige netop, til dejen har samlet sig. Tag evt. hænderne i brug til allersidst. Hvis dejen røres for meget, vil den trække sig sammen ved bagning.
Step 3. Tryk dejen en smule flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter. Del evt. dejen i to stykker, inden den sættes på køl, så er den lettere at arbejde med senere.
Fyld
Step 1. Skræl kartoflerne, skær dem i tern, kog dem møre i letsaltet vand og lad dem køle af i en sigte. Rens porreskiverne i koldt vand og lad dem dryppe af, inden de sauteres i lidt smør på panden ved middel varme sammen med hvidløget. De skal ikke stege, men blot blive møre.
Step 2. Vend derefter alle ingredienserne til fyldet godt sammen i en skål og smag til med salt og peber.
Step 3. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær 8 cirkler, der er lidt større end dine tærteforme, brug evt. en tallerken som skabelon. Pensl formene med lidt smeltet smør, inden dejen trykkes ned, der må gerne stikke lidt dej op over formen hele vejen rundt. Fordel fyldet og bag tærterne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Step 4. Lad tærterne køle lidt af, inden de vendes ud af formene. Server tærterne med en let salat.
Tip
8 små portionstærter eller 1 stort tærtefad
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Løgismose kokkens opskrift på berberiand
Her får du Løgismose kokkens opskrift på den perfekte andesteg af frilandsberberiand. En opskrift...