1/1/1970 | Løgismose i Netto
Kylling i flødesovs
Med Løgismose kylling
Ingredienser
- Kylling
- 1 stk Løgismose kylling
- 1 bundt persille
- 1 spsk Løgismose smør
- 3 dl vand
- Salt og friskkværnet peber
- 1½ dl hønsebouillon
- Flødesauce
- Bouillon fra Løgismose kylling
- 2 spsk Løgismose hvedemel
- ½ dl vand
- 1 dl Løgismose piskefløde
- kulør efter ønske
- 1 nip sukker
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Skyl kyllingen fri for evt. blodrester og dup den tør med køkkenrulle. Drys salt og peber ind i kyllingen og fyld den herefter med persille.
Step 2. Smelt smørret i en stor gryde og brun kyllingen på alle sider. Læn evt. kyllingen op ad grydens kanter, når den skal brunes på siden.
Step 3. Drys kyllingen med salt og peber, hæld hønsebouillon i gryden og læg låg på. Lad kyllingen simre ved jævn varme i 45-60 minutter.
Step 4. Kyllingen er færdig, når kødsaften er klar, hvis man stikker en lille kniv ind ved lårbenet. Hvis saften er rød, skal kyllingen have lidt mere.
Step 5. Hæld væden/bouillonen fra kyllingen over i en lille gryde og hold kyllingen varm, imens saucen laves.
Step 6. Ønskes sprødt skind på kyllingen, kan man sætte den i ovnen og grille den, imens saucen tilberedes.
Flødesauce
Step 1. Skum evt. det øverste gule fedtlag af bouillon med en ske. Bring bouillonen i kog og ryst en meljævning af hvedemel og vand.
Step 2. Tilsæt meljævningen til den kogende bouillon under piskning og lad saucen koge et par minutter til den tykner og melsmagen forsvinder.
Step 3. Tilsæt fløde og kulør til saucen og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker og eddike for at afrunde smagen yderligere.
Servering
Step 1. Server saucen til den grydestegte kylling samt stegte champignon og bagte rodfrugter.
Tip
Mangler du vin til maden? Løgismose Hvid No. 01 passer alletiders til retter med kylling.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...