1/1/1970 |
Kylling med citron
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling
- 1 stk citron
- 1 bundt frisk persille
- 4 fed hvidløg
- 100 g blødt Løgismose smør
- 150 g hvidt brød
- Lidt vindruekerneolie eller solsikkeolie
- 1 stk stegenål/kødnål eller tandstik
Sådan gør du
Step 1.
Kyllingen skylles indvendigt med koldt vand. Citronen skæres i 8 både og lægges i en skål. Hvidløg halveres og lægges ned til citronerne. Persillen klippes 1 cm. fra jorden så stilkene kommer med og skyldes grundigt.
Step 2.
Citroner, hvidløg og persillestilke æltes nu med hænderne sammen med smøren. Blandingen fyldes ind i kyllingen og hullet lukkes med stegenål, kødnål eller tandstik.
Step 3.
Nu brunes kyllingen på alle sider på en pande i olien. Kyllingen kan have lidt svært ved at ligge på alle siderne, men man kan med fordel lægge den op af siden på panden.
Step 4.
I en dyb bradepande lægges brødet, som er brækket i mindre stykker af 2 cm*2 cm på bagepapir og en rist sættes ovenpå. På denne rist lægges kyllingen med brystet opad, drysses med salt og peber, og den bages i forvarmet ovn ved 200 C ved varmluft eller 210 C uden varmluft i 45 min pr. kilo kyllingen fra starten (før vask og uden fyld). Rund gerne op til nærmeste hele 10 min. Dvs. at en kylling på 1,25 kg. skal have 56,25 min=60 min.
Step 5.
Brødcroutonerne tages ud, når de er gyldne efter ca. 20 min., og disse afkøles liggende på lidt køkkenrulle og kan bruges i en salat til kyllingen.
Step 6.
Når kyllingen har fået nok tages den ud af ovnen og vendes rundt, så den nu ligger med brystet nedad, på risten. Her skal den ligge i 15 min. og hvile. Dæk den ikke til. Lige inden servering vendes den om igen, så den igen ligger med brystet opad og gives 5 min i ovnen igen. Kyllingen er nu klar til at blive skåret ud og serveret.
Andre forslag
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Friteret pighvar med persillepuré, bønner og kålskud
Fisk hører ikke kun sommeren til – og nu hvor den danske Bocuse d’Or kandidat Sebastian ynd...
Grillspyd med kødboller og couscoussalat
Grillede kyllingekødboller på spyd og en klassisk couscoussalat er en skøn og nem aftensmad, når ...