31/5/2019
|
Magasin 5 2019
Kyllingespyd i teriyaki-sauce
Du kan i de fleste supermarkeder finde færdig teriyaki-sauce, at marinere kyllingen i, men den hjemmelavede version smager altså formidabelt godt og kan bruges, ikke kun til kylling, men også til grøntsager, store rejer og fisk.
Ingredienser
- 600 g kyllingekød
- 2 dl vand
- 4 spsk muscovadosukker eller brun farin
- 2 spsk majsstivelse (Maizena)
- 3 spsk soja
- 1½ spsk sukker eller honning
- 1 tsk friskrevet ingefær
- ½ fed hvidløg
- Evt. lidt chiliflager
- 8 grillspyd (lagt i blød i vand i 10 min)
Sådan gør du
Teriyaki-sauce
Step 1. Kog vand, muscovadosukker, honning, soyasauce, hvidløg og friskrevet ingefær op i en kasserolle og lad den simre ved middel varme i cirka 5 minutter.
Step 2. Udrør majsstivelse (maizena) i lidt koldt vand og rør den i kasserollen. Lad saucen simre, til den har den ønskede konsistens, den må gerne være som sirup. Lad saucen køle af.
Kyllingespyd
Step 1. Skær kyllingen i passende stykker og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Marinér dem i teriyaki-saucen i et par timer og gerne til næste dag.
Step 2. Sæt kyllingestykkerne på spyd og grill dem – eller bag dem i ovnen – ved høj varme i 15-20 minutter imens de vendes jævnligt.
Step 3. Tjek om kyllingen er helt gennemstegt før den tages af grillen, eller ud af ovnen.
Tip
Lad grill-middagen smage af frihed. Find Løgismose-kyllingen i Netto.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...