”Lobescoves”
Med sprøde rødbeder og kapers
Ingredienser
- Sprøde rødbeder
- 2 stk aflange rødbeder
- 1 håndfuld kapers
- ½ l vindruekerneolie
- Salt
- "Lobescoves"
- 200 g havtaskehaler
- 4 stk bagekartofler
- 2 kviste timian
- 2 stk laurbærblade
- 10 stk hvide peberkorn
- 1 stk tepose eller et stykke gazebind
- ½ l muslingefond , fiskefond eller vand
- 50 g Løgismose smør i tern
- 1 håndfuld fintsnittet purløg
- 2 riv muskatnød
- Pynt
- 1 håndfuld grofthakket karse , dild, kørvel og/eller kruspersille
Sådan gør du
Rødbeder
Step 1. Skræl rødbederne. Forsæt med at ”skrælle” tynde strimler af resten af rødbeden med en tyndskræller. Kom rødbedestrimlerne i isvand og lad dem stå i et par minutter, inden du dupper dem tørre på køkkenrulle. Friter dem sprøde i en gryde med vindruekerneolie ved ca. 170-180 grader, eller når olien begynder at syde omkring en tændstik.
Step 2. Læg de sprøde rødbedestrimler på et stykke køkkenrulle og drys med salt. Friter derefter kapersene i olien, disse skal dog ikke drysses med salt.
Lobescoves
Step 1. Skær havtaskehalen og de skrællede kartofler i tern på ca. 1 x 1 cm. Drys havtasketernene med salt og læg dem på et stykke køkkenrulle i køleskabet i ca. 1 time. Kom timian, laurbær og peber i teposen og bind en knude i toppen.
Step 2. Kog kartoflerne sammen med krydderierne i fonden ved middel varme, til de er næsten møre. Tag teposen op og tilsæt fisken. Begynd straks derefter forsigtigt at jævne lobescovsen med smørternene, brug en dejskraber, så fisken ikke går helt i stykker. Konsistensen skal være grov, men lind. Smag til med purløg, peber og muskatnød og evt. lidt salt.
Step 3. Server i dybe tallerkner og pynt med kapers, sprøde rødbeder og lidt grønne urter inden servering.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...