31/3/2020 | Magasin 2 2020
Rabarber-panna cotta
Servér den sommerlige panna cotta som den søde afslutning på en god middag, gerne med et glas veltempereret dessertvin i glasset.
Ingredienser
- Panna Cotta
- 250 g rabarber-puré (køb færdig eller lav dobbeltportion af rabarberkompotten, hvoraf halvdelen sies eller blendes helt glat)
- 250 g Løgismose piskefløde
- 50 g sukker
- 6 g gelatine
- Rabarberkompot
- 300 g rensede rabarber
- 50 g vand
- 200 g sukker
- ½ vaniljestang kornene heraf
Sådan gør du
Panna Cotta
Step 1. Varm forsigtigt fløde, puré og sukker op til kogepunktet.
Step 2. Udblød gelatinen i koldt vand.
Step 3. Tilsæt gelatinen til flødemassen, rør rundt til gelatinen er smeltet. Fordel i 5 glas. Sæt på køl i minimum 3 timer.
Rabarberkompot
Step 1. Skær rabarberne i mindre stykker.
Step 2. Sukker, korn fra vaniljestang, vand og ikke mindst rabarber samles i en lille kasserolle med låg. Lad koge ved svag varme til rabarberstykkerne er møre. Blend til en ensartet konsistens.
Step 3. Servér rabarber-panna cottaen med rabarberkompotten på toppen.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...