31/3/2020
|
Magasin 2 2020
Rabarber-panna cotta
Servér den sommerlige panna cotta som den søde afslutning på en god middag, gerne med et glas veltempereret dessertvin i glasset.
Ingredienser
- Panna Cotta
- 250 g rabarber-puré (køb færdig eller lav dobbeltportion af rabarberkompotten, hvoraf halvdelen sies eller blendes helt glat)
- 250 g Løgismose piskefløde
- 50 g sukker
- 6 g gelatine
- Rabarberkompot
- 300 g rensede rabarber
- 50 g vand
- 200 g sukker
- ½ vaniljestang kornene heraf
Sådan gør du
Panna Cotta
Step 1. Varm forsigtigt fløde, puré og sukker op til kogepunktet.
Step 2. Udblød gelatinen i koldt vand.
Step 3. Tilsæt gelatinen til flødemassen, rør rundt til gelatinen er smeltet. Fordel i 5 glas. Sæt på køl i minimum 3 timer.
Rabarberkompot
Step 1. Skær rabarberne i mindre stykker.
Step 2. Sukker, korn fra vaniljestang, vand og ikke mindst rabarber samles i en lille kasserolle med låg. Lad koge ved svag varme til rabarberstykkerne er møre. Blend til en ensartet konsistens.
Step 3. Servér rabarber-panna cottaen med rabarberkompotten på toppen.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...