Rabarbersirup
Brug rabarbersiruppen i kager, mousser eller i et glas mousserende vin, til en hjemmelavet "kir". Lad dig ikke skræmme af mængderne – siruppen koger ind til ca. 1 liter.
Ingredienser
- 1700 g vand
- 500 g hvidvin
- 2500 g rabarber
- 3500 g sukker
- 4 stk vaniljestænger (eller 2 polynesiske vaniljestænger)
- 200 g citronsaft
- 17 stk tørrede stjerneanis
Sådan gør du
Step 1.
Fyld det hele i en stor gryde og lad det koge til det smager, som du bedst kan lide, ca. 1-2 timer. Si blandingen og kog eventuelt yderligere til en sirup-tyk konsistens.
Tip
Stik en teske i den varme sirup og læg den i køleskabet for at tjekke konsistensen i den kolde sirup.
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...