10/6/2020
Rabarbersoufflé og sorbet
Der findes næppe nogen dessert, som indeholder flere myter end soufflé og om, hvor svært det er at lave en sådan. Vel så det kræver lidt præcision og lidt forberedelse, men så er det altså heller ikke mere kompliceret. Du skal blot holde dig til opskriften og sørge for, at dine forme er penslet godt og drysset med sukker i et jævnt lag. Et godt tip er at pensle siderne på formen ved at trække penslen i lige strøg fra bund til top. På den måde danner du et lige spor, dejen kan følge, når den soufflérer op. Til denne opskrift har vi brugt forme, der indeholder ca. 2 dl. Du kan sagtens variere størrelsen på formene, eller for den sags skyld bage én stor soufflé i stedet. Du kan også nøjes med at lave sorbet'en og nyde en iskold fornøjelse!
Ingredienser
- Rabarbersoufflé
- 1 stang vanilje
- 150 g sødmælk
- 25 fløde
- 15 g sukker
- 50 g æggeblommer
- 15 g sukker
- 20 g maizena
- 215 g pasteuriserede æggehvider
- 30 g rabarber , i små tern
- 2 spsk smør
- 2 spsk sukker
- Sorbet
- 6 blade husblas
- 300 g rabarber
- 100 g sukker
- 1½ dl saft , f.eks. rød blandet saft eller hyldeblomstdrik
- 1 dl vand
Sådan gør du
Soufflé
Step 1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af kniven. kom sødmælk, fløde, 15 g sukker og vaniljekorn i en gryde og lad det koge op.
Step 2. Rør imens æggeblommer, 15 g sukker og maizena sammen i en skål. Kom det herefter i gryden til den kogende mælkeblanding og lad den tykne under konstant omrøring. Afkøl det herefter helt i køleskabet.
Step 3. Pisk æggehviderne stive, når massen er afkølet. Vend forsigtigt hviderne sammen med 255 g af vaniljecremen og rabarberternene.
Step 4. Pensl soufflé-formene med klaret smør og drys dem med sukker. Vend formene og lad det overskydende sukker drysse ud.
Step 5. Fyld formen helt op med soufflé-massen, så den netop når til kanten. Kør en paletkniv over skålens top, så fyldet bliver helt glat. Bag souffléerne i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 10 minutter.
Sorbet
Step 1. Læg husblas i blød i koldt vand. Kom rabarber, sukker, saft og vand i en gryde, kog rabarberne helt møre og blend derefter grydens indhold godt og grundigt med en stavblender direkte i gryden.
Step 2. Tilsæt den udblødte husblas og rør, til den er helt opløst. Lad rabarbermassen køle helt af og kør den herefter på ismaskinen.
Step 3. Servér de bagte souffléer straks. Drys evt. med lidt flormelis og servér en kugle sorbet til. Du kan også nøjes med at lave sorbet'en og nyde en iskold fornøjelse!
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...