Rødkål
Et must i vinterens basislager.
Vi nyder rødkål til både flæskesteg og andesteg, medister og frikadeller og selvom der findes mange gode køberødkål, smager hjemmelavet rødkål bare en lille smule bedre.
Ingredienser
- 1 stk rødkål
- 1½ dl hindbæreddike
- 1 dl Løgismose Tawny portvin
- 150 g sukker
- 2 stk kanelstænger
- 2 stk stjerneanis
- 1 stk citron skal og saft herfra
- 1 stk appelsin
- 1 dl andefedt fra stegen
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Snit rødkålen fint og kog i ca. 5 min.. Rødkålen skal stadig have bid.
Step 2
Hæld den i et dørslag og lad den dryppe af i 15-20 minutter. Dup evt. efter med køkkenrulle, så rødkålen er tør.
Step 3
Kog resten af ingredienserne, den skal være meget tyktflydende, men pas på den ikke brænder.
Step 4
Tilsæt rødkålen og vend det godt rundt og smag til med salt.
Tip
Har du ikke tid til at lave rødkålen fra bunden? På hylden i Netto kan du finde vores økologiske rødkål syltet i en lage af eddike, sukker, mørk sirup og ribssaft. Resultatet er en rødkål med en dyb og krydret smag!
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...