3/7/2019
Rumpsteak
Tykstegsbøffer i skiver med lun salat af sommergrønt serveret med olivenolie-blanquette.
Ingredienser
- Rumpsteak
- 1 pakke rumpsteak
- Sauce
- 2 æggeblommer
- 1 æg
- 2 spsk creme fraiche 38%
- 1 dl god hønsefond
- 2½ dl Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- Lun salat
- 2 stk små hjertesalat
- 6 stk små gulerødder
- 20 stk friskbælgede ærter , evt. andre spæde grønsager efter smag
- En halv økologisk citron
- 25 g smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Kød
Step 1. Steg kødet som ønsket. Skær det i tynde skiver på tværs af kødfibrene lige inden anretning.
Lun salat
Rens alle grøntsager.
Lige inden servering dampes de spæde grøntsager i en gryde med smør, lidt vand samt skal og saft fra ½ citron.
Sauce
Step 1. Blend æggeblommer, æg og creme fraiche godt igennem i en blender.
Step 2. Lun hønsefond op i en kasserolle og tilsæt til æggemassen i en tynd stråle, mens du fortsat blender.
Step 3. Lun olivenolie. Tilsæt olivenolien i en tynd stråle, når massen er homogen.
Step 4. Blend det hele til en cremet og tyk sauce og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Step 5. Lun eventuelt saucen meget forsigtigt under kraftig piskning inden servering. Pas på saucen skiller nemt.
Lun salat
Step 1. Rens alle grøntsager.
Step 2. Damp de spæde grøntsager i en gryde med smør, lidt vand samt skal og saft fra ½ citron lige inden servering.
Anretning
Step 1. Anret de lune grøntsager sammen med de tynde skiver af kød som en luftig salat.
Step 2. Hæld den lune sauce over som en dressing. Retten kan med fordel pyntes med friske urter og crudité.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...