30/9/2021
|
Magasin 8 2021
Salsa macha
Salsa macha er en rig chiliolie fra Veracruz i Mexico, der laves med en håndfuld forskellige, tørrede chilier, nødder og olie og spises til spejlæg og tacos. Vores kok, Christian bruger desuden den aromatiske chiliolie som marinade til kylling og grillet fisk, når han har lyst til et lettere spicy og syrligt nøddeindspark.
Ingredienser
- 2 stk tørrede Ancho-chili
- 2 stk tørrede Guajillo-chili
- 5 stk tørrede Arbol-chili
- 65 g hasselnødder
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk sesamfrø
- 250 g Løgismose olivenolie
- 1 spsk sherryeddike
- ½ tsk tørret oregano
- Salt
Sådan gør du
Step 1. Udblød chilierne og fjern derefter kerner og stilke. Skær dem i mindre stykker og stil dem til side.
Step 2. Kom olivenolie, skiver af hvidløg, sesamfrø og hasselnødder i en gryde og tilbered til hvidløg og sesamfrø bliver gyldne.
Step 3. Tilsæt herefter chili, sherryeddike, oregano og smag til med salt. Blitz salsaen et par gange med en stavblender til det har en grov konsistens.
Tip
Hos Løgismose, Nordre Toldbod finder du både spanske Marcona-mandler, piemontesiske hasselnødder samt valnødder fra det franske “spisekammer” Périgord øst for Bordeaux.
Tip
Prøv f.eks. salsa macha til et spejlet æg med avocado, radiser, rødløg og koriander.
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...