30/9/2021 | Magasin 8 2021
Salsa macha
Salsa macha er en rig chiliolie fra Veracruz i Mexico, der laves med en håndfuld forskellige, tørrede chilier, nødder og olie og spises til spejlæg og tacos. Vores kok, Christian bruger desuden den aromatiske chiliolie som marinade til kylling og grillet fisk, når han har lyst til et lettere spicy og syrligt nøddeindspark.
Ingredienser
- 2 stk tørrede Ancho-chili
- 2 stk tørrede Guajillo-chili
- 5 stk tørrede Arbol-chili
- 65 g hasselnødder
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk sesamfrø
- 250 g Løgismose olivenolie
- 1 spsk sherryeddike
- ½ tsk tørret oregano
- Salt
Sådan gør du
Step 1. Udblød chilierne og fjern derefter kerner og stilke. Skær dem i mindre stykker og stil dem til side.
Step 2. Kom olivenolie, skiver af hvidløg, sesamfrø og hasselnødder i en gryde og tilbered til hvidløg og sesamfrø bliver gyldne.
Step 3. Tilsæt herefter chili, sherryeddike, oregano og smag til med salt. Blitz salsaen et par gange med en stavblender til det har en grov konsistens.
Tip
Hos Løgismose, Nordre Toldbod finder du både spanske Marcona-mandler, piemontesiske hasselnødder samt valnødder fra det franske “spisekammer” Périgord øst for Bordeaux.
Tip
Prøv f.eks. salsa macha til et spejlet æg med avocado, radiser, rødløg og koriander.
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...