15/7/2025
|
Magasin 3 2025
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet og stegt.
Kasper serverer ‘bøffen’ med stegt polenta (her må man gerne snyde og bruge en fortilberedt polenta) og en fyldig Ajo Blanco lavet på cashewnødder, kærnemælk og daggammelt brød. En sommerlig ret med dybde, fedme og et friskt citrusløft.
Både Barbera-vine og Sangiovese-vine vil være fornøjelige sammen med den delikate Saltimbocca med polenta
Ingredienser
- Polenta (dagen før)
- 2 dl polentamel
- 2 håndfulde soltørrede tomater
- 6 dl vand
- 60 g god ost
- Salt
- Saltimbocca
- 1 Løgismose kylling
- 5 skiver lufttørret skinke
- 1 håndfuld frisk salvie
- Salt
- Sauce à la Ajo Blanco
- 1½ skiver (40 g) lyst brød gerne daggammelt
- 2½ dl Løgismose kærnemælk
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 1 håndfuld smuttede mandler eller cashewnødder
- 2 dl god hønsebouillon
- ½ citron skal og saft
- Salt og peber efter smag
- Grøn olie
- 2¼ dl rapsolie
- 1 håndfuld persille
- Desuden
- Spinat
- 2 stk majskolber
Sådan gør du
Polenta (dagen før)
Step 1. Bring vand med lidt salt i kog, pisk polentamel i, og kog stille og roligt til en tyk grød i yderligere et par minutter. Rør undervejs, så den ikke brænder på.
Step 2. Hak imens soltørrede tomater, og kom dem i sammen med revet ost. Konsistensen skal være glat og lind.
Step 3. Hæld polentaen i en firkantet form, og sæt den på køl til dagen efter.
Saltimbocca
Step 1. Udben kyllingen, så du står tilbage med kyllingen i ét helt stykke. Krydr indersiden med salt, og læg skinke og salvie på den flade kylling.
Step 2. Rul kyllingen stramt fra lårsiden (princippet er det samme i italiensk porchetta). Del på midten, og bind op med kødsnor.
Sauce à la Ajo Blanco
Step 1. Bræk brødet i stykker, og udblød i kærnemælk.
Step 2. Confitér (steg) hvidløg i en gryde med olivenolie, til de er lysebrune. Tilsæt nødder og rist med i et par minutter. Hæld bouillon ved og kog op. Tag gryden af varmen, og tilsæt brød med kærnemælken.
Step 3. Blend det hele fint med en stavblender, og smag til med citronsaft og -skal.
Grøn olie
Step 1. Blend alle ingredienser i 5-10 min., og sigt i en finkornet sigte.
Servering
Step 1. Tænd op i grillen. Kom majs på grillen. De skal have lang tid.
Step 2. Grill kyllingesaltimbocca til en kernetemperatur på min. 75 °C. Lad kødet hvile, inden det skæres i skiver.
Step 3. Skær polenta i skiver à 1-2 cm tykkelse, og steg i lidt olie på en varm pande, til de er sprøde og gyldne. Sæt til side til servering.
Step 4. Skær majsene af kolben, når de har fået grillmærker. Vend majsene på den varme pande fra polenta sammen med spinat.
Step 5. Lun saucen – den må ikke koge – og hæld et par spsk. grøn olie i.
Step 6. Anret lune majs og spinat på en tallerken med et par skiver kyllingesaltimbocca og stegt polenta ovenpå, dertil lidt Ajo Blance-sauce.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...