30/6/2020
|
Magasin 4 2020
Souvlaki af lam
Souvlaki er græsk fastfood og betyder spyd på græsk. Hemmeligheden bag god souvlaki ligger dels i marinanden, dels i solmodne grøntsager og mørt kød uden sener. Souvlaki er et oplagt indslag på grillen, og som helt sikkert vil bringe minder fra Grækenland – især hvis de serveres med god, græsk salat og én (eller flere) af de græske rødvine vi her præsenterer.
Ingredienser
- Souvlaki af lam
- 600 g skært lammekød , (uden sener eller fedt), gerne lammefilet- eller mørbrad
- 1 squash , skåret i trekanter
- 1 peberfrugt , skåret i trekanter
- 2 rødløg , skåret i trekanter
- 1 aubergine , i tynde skiver
- basilikum , en håndfuld store blade
- Marinade
- ½ dl olivenolie
- Skrællen af en halv økologisk citron
- Timian , finthakket
- Rosmarin , finthakket
- Salvie , finthakket
- 1 fed hvidløg , finthakket
- 1 cm rød chili
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Rør marinaden sammen. Skær lammekødet i tern.
Step 2. Drys aubergine-skiverne med salt og lad dem trække og blive bløde i 30 minutter.
Step 3. Kom løg, peberfrugt, squash og lammekød i marinaden og lad det marinere, mens auberginen trækker med salten.
Step 4. Læg spyddene i blød i kold vand, så de ikke brænder sorte på grillen.
Step 5. Stik alle ingredienser skiftevis på de fugtige spyd, inkl. de store basilikumblade.
Step 6. Steg spyddene på grillen 2-3 minutter på hver side. Servér souvlaki med puré af favabeans, tzatziki eller græsk salat.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...