1/1/1970 |
Spaghetti carbonara
Pasta carbonara er en italiensk klassiker, som menes at have sin oprindelse i Rom fra midten af det 20. århundrede. Det er en lynhurtig, men ikke desto mindre, vanvittigt velsmagende pastaret. Sørg derfor for, at dine gæster sidder klar ved bordet, når du går i gang, retten skal nemlig spises med det samme den kommer af panden.
Ingredienser
- 500 g spaghetti
- 300 g pancetta , bacon eller guanciale
- 1 stk skalotteløg , finthakket
- 4 stk hele æg
- 2 stk æggeblommer
- 150 g parmesan eller pecorino, fintrevet
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Kog pastaen i saltet vand. Imens den koger skæres det valgte kødstykke i små tern, det ristes sprødt på en pande, tilsæt løg og skru ned for varmen.
Step 2.
Pisk æggene og vend dem sammen med rigeligt peber og osten.
Step 3.
Pastaen drænes i et dørslag, sluk for panden og kom pastaen på panden. Vend det godt sammen og tilsæt æggemassen, så snart det hele er vendt sammen hældes carbonaraen på et fad og serveres, med friskrevet ost på toppen.
Andre forslag
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet...
Hvidvinsdampede blåmuslinger
Ferieminder om de franske bistroer, hvor bordene f...
Sommerlig simreret – grydestegt Løgismose kylling i rosé
Flest af os kender til kylling tilberedt i hvidvin. I denne opskrift udskifter vi de hvide ...