1/1/1970 |
Sprængt kalvespidsbryst
Tilberedt efter henkogningsmetoden.
Ingredienser
- 1 kg sprængt kalvespidsbryst
- 200 g gulerødder
- 200 g persillerødder
- 200 g knoldselleri
- 200 g perleløg
- ½ l kalvebouillon
- ½ l Løgismose piskefløde
- 100 g Løgismose smør
- 100 g Løgismose hvedemel
- 1 spsk grov sennep
- 1 stk citron saft herfra
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Læg kalvespidsbrystet i en gryde, dæk med vand og lad det koge i ca. 21⁄2 time, til det er mørt. Lad kødet køle af i kogevandet, tag det derefter op og skær det i tern på 4 x 4 cm. Gem kogelagen.
Step 2.
Skræl grøntsagerne og skær dem i tern på 2 x 2 cm. Kog ternene i ca. 8-12 minutter i kogelagen, men ikke længere end at de stadig har bid. Si kogelagen gennem et viskestykke lagt i et dørslag. Kog derefter 1⁄2 l kogelage, kalvebouillon og fløde op. Rør en smørbolle, jævn saucen og smag den til med sennep, citron, salt og peber.
Step 3.
Kog perleløgene møre i ca. 5-7 minutter i vand i en kasserolle og pil dem derefter. Kom nu kød, grøntsager og perleløg i glassene og dæk med saucen. Lad være med at overfylde glassene, da der skal være plads til, at indholdet bobler under henkogningen. Tør glassets kant af med et rent viskestykke og klips låget på. Bages ved varmluft 130 grader i ca. 30 min, eller til indholdet koger i alle glassene. Afkøl glassene med lukket låg.
Step 4.
Ved servering varmes retten i en tykbundet gryde. Serveres med kogte kartofler vendt i smør og persille.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...