1/12/2023
|
Magasin 7 2023
Stegt helleflynder med hjertemuslinger, skummende sauce, dild og kaviar
Helleflynder er den største fladfisk, og måske også den fineste spisefisk – let sødlig og med hvidt, fast kød.
Vær dog påpasselig og tilbered fisken nænsomt, da den ellers kan blive tør.
Vores kok serverer helleflynderen i en fiskesymfoni af muslingefyldt sauce og kaviar.
Ingredienser
- 400 g helleflynderfilet eller anden hvid, frisk fisk
- 200 g spinat
- Sauce
- 1 kg vongole-muslinger (hjertemuslinger)
- 1½ dl Løgismose hvidvin no 01
- 2½ dl Løgismose piskefløde 38%
- 1 stk skalotteløg
- 4 spsk Løgismose olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 citron
- I øvrigt
- 1 bøtte kaviar
- 1 bundt dild
- Salt og peber
Sådan gør du
Sauce
Step 1. Put vongolemuslinger i en stor skål med vand og salt. Lad stå i ca. 30 minutter. Hæld vandet fra og skyld med rindende vand, til der ikke er mere sand.
Step 2. Hak skalotteløg.
Step 3. Varm en gryde godt op med lidt olivenolie. Tilsæt muslinger, hvidløg, skalotteløg og hvidvin. Damp muslingerne under låg i 4-5 minutter. Omrør undervejs.
Step 4. Fisk muslingerne op og sæt til side.
Step 5. Tilsæt fløde til lagen. Kog sammen og smag til med citronsaft
Fisk og spinat
Step 1. Skær fisken i to pæne stykker. Krydr den og steg på en pande med olivenolie. Pil imens muslingerne og kassér skallerne.
Step 2. Tag fisken af panden og lad hvile. Tilsæt derpå spinat og lad den falde sammen. Krydr med salt.
Anretning
Step 1. Anret spinat og muslinger i bunden af en dyb tallerken og placér fisken ovenpå. Hæld saucen rund om og afslut med kaviar og dild.
Tip
Saucen kan skummes op med en stavblender umiddelbart inden servering.
Tip
For ens og perfekt saltning af fisk til flere mennesker, brug da en saltlage af 1 l vand og 50 g salt. Put fisken heri i 5 minutter og dryp af på et viskestykke.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...