31/8/2022 | Magasin 5 2022
Syltede græskar
Gode til karryretter, frikadeller og leverpostejen
Ingredienser
- 1 kg græskar (skrællet og fri for kerner)
- Saltlage
- 3 dl vand
- 250 g salt
- 3 dl eddike
- 3 spsk sukker
- Syltelage
- 8 dl lagereddike
- 2 dl vand
- 600 g sukker
- 4 stk laurbærblade
- 10 stk sorte peberkorn
- 1 spsk korianderfrø
- 1 spsk gule sennepsfrø
- 5 stk Nelliker
- 1 spsk dildfrø (eller et par dildskærme)
- 1 tsk flydende atamon
Sådan gør du
Dag 1
Step 1. Skær græskarret i stave på ca. 2 cm tykkelse.
Step 2. Pisk salt, eddike og sukker sammen i vandet, indtil det er så opløst som muligt.
Step 3. Læg græskaren i saltlagen i minimum 1 døgn på køl. Sørg for, at de er helt dækkede af væsken.
Dag 2
Step 1. Tag græskarret op af saltlagen, og skyl stykkerne.
Step 2. Hæld alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og tilsæt græskarstykkerne. Bring lagen i kog, og tag græskarstykkerne op igen, når lagen koger.
Step 3. Kom græskarstykkerne i patentglas, som er skyllet med atamon.
Step 4. Kog lagen igennem i 5 minutter yderligere, og hæld den over græskarstykkerne.
Step 4. Læg låg på glasset, og stil det til side et mørkt og køligt sted i minimum et par uger.
Tip
Kom krydderierne i en lille tepose, så kan man tage dem op af glassene, når græskaren smager af nok.
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.