31/8/2022 | Magasin 5 2022
Syltede græskar
Gode til karryretter, frikadeller og leverpostejen
Ingredienser
- 1 kg græskar (skrællet og fri for kerner)
- Saltlage
- 3 dl vand
- 250 g salt
- 3 dl eddike
- 3 spsk sukker
- Syltelage
- 8 dl lagereddike
- 2 dl vand
- 600 g sukker
- 4 stk laurbærblade
- 10 stk sorte peberkorn
- 1 spsk korianderfrø
- 1 spsk gule sennepsfrø
- 5 stk Nelliker
- 1 spsk dildfrø (eller et par dildskærme)
- 1 tsk flydende atamon
Sådan gør du
Dag 1
Step 1. Skær græskarret i stave på ca. 2 cm tykkelse.
Step 2. Pisk salt, eddike og sukker sammen i vandet, indtil det er så opløst som muligt.
Step 3. Læg græskaren i saltlagen i minimum 1 døgn på køl. Sørg for, at de er helt dækkede af væsken.
Dag 2
Step 1. Tag græskarret op af syltelagen, og skyl stykkerne. Læg græskarstykkerne tilbage i lagen, bring lagen i kog, og tag græskarstykkerne op igen, når lagen koger.
Step 2. Kom græskarstykkerne i patentglas, som er skyllet med atamon.
Step 3. Kog lagen igennem i 5 min. Yderligere, og hæld den over græskarstykkerne.
Step 4. Læg låg på glasset, og stil det til side et mørkt og køligt sted i minimum et par uger.
Tip
Kom krydderierne i en lille tepose, så kan man tage dem op af glassene, når græskaren smager af nok.