31/8/2022 | Magasin 5 2022
Syltede grønne figner
Gode til blå, kraftige oste og til dessert med flødeskum eller is
Ingredienser
- 1 kg figner skåret igennem på langs
- Syltelage
- 6 dl vand
- 400 g brun farin
- 1 stk citron saft og skal herfra
- 1 stk stjerneanis
- 1 spsk fennikelfrø
- 1 stk frisk ingefær skrællet
- 2 stk limeblade
- 1 spsk mørk rom
Sådan gør du
Step 1
Varm stille og roligt alle ingredienserne til syltelagen op i en gryde.
Step 2
Tilsæt fignerne forsigtigt og lad dem simre i 4-5 min., til de er gennemvarme.
Step 3
Tag forsigtigt figner op, og kom dem på skoldede glas.
Step 4
Kog den tilbageværende lage ind til en lind sirup. Smag til med en smule mørk rom og hæld siruppen over fignerne.
Step 5
Nyd fignerne efter et par uger og op til flere måneder og spis til blå ost eller med flødeskum.
Tip
Gem ikke glassene længere end 3-5 mdr. – trods alt – især grøntsagerne bliver kedelige med tiden!
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...