31/8/2022 |
Syltede hyben
Gode til kraftige oste og fede postejer og patéer
Ingredienser
- 500 g hyben halverede, rensede for kerner og skyllede
- 2 dl lagereddike
- 2 dl æbleeddike
- 1 dl vand
- 4 dl rørsukker
- 6 stk laurbærblade
- 1 spsk tørrede korianderfrø
- 1 stk citron skal herfra
Sådan gør du
Step 1
Halvér, skyl og fjern kernerne.
Step 2
Kog eddike, vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst.
Step 3
Tilsæt laurbærblade og korianderfrø, og kog videre i 2-3 min.
Step 4
Kom hyben og citronskal på skoldede patentglas, og hæld den varme lage over og luk låget med det samme. Tilsæt eventuelt 1 tsk. atamon.
Step 5
Lad glasset stå mørkt og ikke for varmt i minimum 1 uge før, du tager hul på lækkerierne.
Andre forslag
Grønkålssalat med solbærvinaigrette
Vores kok, Martin, elsker kål og for ham kan det sjældent blive for groft, mens andre kan synes, kål...
Saltbagt selleri med dukkah
Dukkah er en ægyptisk, krydret og ristet krydderiblanding. Den indeholder både nødder og sesam samt ...
Smørstegte pærer med honning og rosmarin
De honning- og rosmaringlaserede pærer giver rigtig god mening til julemaden og vil især klæde en de...
Jordskokker med brunet smør, hasselnødder og vintertrøffel
Jordskokker, nødder, brunet smør og trøffel kan både stå alene som en mellemret og komplimentere det...
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose k...