31/8/2022
Syltede hyben
Gode til kraftige oste og fede postejer og patéer
Ingredienser
- 500 g hyben halverede, rensede for kerner og skyllede
- 2 dl lagereddike
- 2 dl æbleeddike
- 1 dl vand
- 4 dl rørsukker
- 6 stk laurbærblade
- 1 spsk tørrede korianderfrø
- 1 stk citron skal herfra
Sådan gør du
Step 1
Halvér, skyl og fjern kernerne.
Step 2
Kog eddike, vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst.
Step 3
Tilsæt laurbærblade og korianderfrø, og kog videre i 2-3 min.
Step 4
Kom hyben og citronskal på skoldede patentglas, og hæld den varme lage over og luk låget med det samme. Tilsæt eventuelt 1 tsk. atamon.
Step 5
Lad glasset stå mørkt og ikke for varmt i minimum 1 uge før, du tager hul på lækkerierne.
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...