31/8/2022 | Magasin 5 2022
Syltede rødbeder
Ingredienser
- 1 kg rødbeder
- 1 stk peberrod skrællet
- Syltelage
- ½ l lagereddike
- ¼ l æbleeddike
- 450 g sukker
- 2 spsk korianderfrø
- 2 stk stjerneanis
- 1 tsk tørret chili
- 1 spsk sennepsfrø
- 1 spsk sorte peberkorn
- 6 stk laurbærblade
- Atamon til konservering
Sådan gør du
Step 1.
Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og kog syltelagen sammen.
Step 2.
Kog rødbederne i saltet vand i 30-45 min. alt efter størrelse.
Step 3.
Pil skrællen af rødbederne i en balje med koldt vand.
Step 4.
Kog syltelagen op, tilsæt atamon, og køl derefter lagen ned.
Step 5.
Skær rødbederne i ønskede skiver og hæld dem på skoldede glas.
Step 6.
Hæld den kolde syltelage over rødbederne, og sæt låg på glasset.
Step 7.
Opbevar mørkt og køligt i minimum 1 uge inden nydelse.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grønkålssalat med solbærvinaigrette
Vores kok, Martin, elsker kål og for ham kan det sjældent blive for groft, mens andre kan synes, kål...
Saltbagt selleri med dukkah
Dukkah er en ægyptisk, krydret og ristet krydderiblanding. Den indeholder både nødder og sesam samt ...
Smørstegte pærer med honning og rosmarin
De honning- og rosmaringlaserede pærer giver rigtig god mening til julemaden og vil især klæde en de...
Jordskokker med brunet smør, hasselnødder og vintertrøffel
Jordskokker, nødder, brunet smør og trøffel kan både stå alene som en mellemret og komplimentere det...