31/8/2022
|
Magasin 5 2022
Syltede skoleagurker
Ingredienser
- 1 skoleagurker (ca. 30 stk)
- 300 g salt
- 3 l vand
- Syltelage
- ½ l eddike
- ½ l vand
- ½ l sukker
- 6 stk laurbærblade
- 1 spsk hel sort peber
- 1 spsk korianderfrø
- 2 stk dildskærme (eller dildfrø)
- 1 spsk gule sennepsfrø
- 4 stk stjerneanis
- 1 stk peberrod på ca. 2 cm pr. sylteglas (valgfrit)
Sådan gør du
Dag 1
Step 1. Skyl agurkerne, prik dem med en stegenål eller en lille kniv hele vejen rundt.
Step 2. Pisk saltet i vandet, indtil det er så opløst som muligt.
Step 3. Læg agurkerne i lagen natten over. Sørg for, at de er helt dækkede af væsken.
Dag 2
Step 1. Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde, og kog syltelagen sammen. Undlad at putte peberroden i gryden. Tilsæt eventuelt 1 tsk. flydende atamon forlængere holdbarhed.
Step 2. Skyl agurkerne fra dagen før, og kom dem på skoldede glas med et stykke peberrod i hver.
Step 3. Hæld den varme lage med krydderier over agurkerne, og sæt låg på med det samme.
Step 4. Opbevar agurkerne køligt og mørkt i minimum 1 uge – gerne længere.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...