29/2/2020
|
Magasin 1 2020
Trøffel-gnocchi
Gnocchi, en italiensk pastafavorit, traditionelt lavet af kartofler. Gør som en italiensk mama og lav din egen eller prøv gnocchi med trøffel fra Tartufi Jimmy. Tilsat brunet smør og salvie, kommer du tæt den italienske himmel. Buon appetito.
Ingredienser
- Gnocchi
- Hjemmelavet gnocchi
- 250 g kartofler gerne bagekartofler eller andre melede sorter
- ½ æg
- 2 tsk revet parmesan
- 50 g hvedemel eventuelt mere efter behov
- polenta (majsmel) eller almindeligt mel
- Eventuelt friskrevet trøffel
- Øvrigt
- 100 g Løgismose smør
- 40 g salvie
- 8 g frisk trøffel
Sådan gør du
Hjemmelavet gnocchi
Step 1. Bag kartoflerne med skræl på, til de er helt møre og skræl eller gnid herefter skrællen af.
Step 2. Mos kartoflerne fint – evt. gennem en sigte.
Step 4. Bland kartoffelmosen med mel, parmesan, revet trøffel og salt. Ælt let og tilsæt herefter æg. Ælt det hele godt sammen.
Step 5. Del dejen i 3-4 stykker og rul hvert stykke til en pølse, der er ca. 2 cm i diameter. Skær stykker af pølsen á ca. 1 cm. Tryk hvert stykke let med en gaffel, så de får riller og læg dem på en bageplade. Drys gnocchierne med polenta eller mel, så de ikke hænger sammen.
Step 6. Lad gnocchierne tørre ca. 25-30 minutter.
Step 1. Smelt smørret ved lav varme i en lille kasserolle, og brun det godt af.
Step 2. Kog gnocchi i en stor gryde med godt saltet vand. Kog dem af et par omgange. De er færdige, når de kommer op til overfladen.
Step 3. Tag gnocchi op af gryden med en si og vend den med det brunede smør. Anret med frisk salvie og tynde skiver frisk trøffel.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...