30/11/2019 | Magasin 9 2019,Løgismose i Netto
Trøffelkugler
I konditoriet er begejstringen for trøfler også at finde hvilket er resulteret i denne opskrift på uimodståelige, søde trøfler med masser af fløde, chokolade af høj kvalitet og prikken over i'et – salt med hvid trøffel! Nyd dem til en god kop kaffe i utide, på juledagenes konfektfad eller som et luksuriøst sødt indslag nytårsaften.
Ingredienser
Sådan gør du
Trøffelmasse
Step 1. Bring fløde, smør og sirup i kog i en lille kasserolle. Hæld flødemassen over Caramelia-chokoladen, lad den stå 2-3 minutter og rør herefter i massen til den er ensartet.
Step 2. Sæt på køl natten over, rul den herefter til kugler og stil dem tilbage på køl.
Chokoladetemperering
Step 1. Smelt 3/4 af den mørke chokolade over vandbad og tag den af varmen.
Step 2. Hak resten af chokoladen og vend den i den smeltede chokolade
Step 3. Køl ned til 32 °C og vend den forsigtigt undervejs.
Samling
Step 1. Tag lidt chokolade i hænderne og rul kuglerne i dem. På den måde får de et tyndt og fint chokoladelag. Læg kuglerne på bagepapir og drys en smule trøffelsalt på kuglerne inden chokoladen sætter sig. Opbevar trøffelkuglerne på køl.
Tip
Tjek om chokoladen er tempereret ved at lave en lille prøve på en palet – hvis chokoladen størkner og ikke har striber, er den tempereret som den skal.
Andre forslag
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...