1/6/2025
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kyllingen, pitadressing med løgismose salatost og creme fraiche 18% og selvfølgelig serveret i hans hjemmebagte pitabrød.
Se Umuts video, hvor han ligeledes kommer med et særlig kærkomment bud på den "nemme" dessert... Løgismose mormorkoldskål.
Ingredienser
- Marinade til kyllingen
- ½ dl Løgismose olivenolie
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk Friskkværnet peber
- 1 fintrevet løg
- 2 fed finrevet hvidløg
- 2 tsk salt
- ½ citron - saften herfra
- 1 dl øl , hvidvin eller vand
- Hvidløgs-krydderurtesmør
- 1 pakke Løgismose smør
- 6 fed revet eller finthakket hvidløg
- 3 spsk finthakket persille
- 2 tsk chiliflager
- 1 spsk honning
- Umuts pitadressing
- 400 Løgismose creme fraiche 18%
- 150 g Løgismose salatost
- 1 tsk salt
- ½ citron - saft og skal herfra
- 1 spsk finthakket purløg
- 1 spsk finthakket persille
- Hjemmelavede pitabrød
- 360 g Løgismose Tipo 00 mel
- 1 tsk fint salt
- 250 g lunkent vand
- 1 tsk tørgær
- 1 spsk Løgismose oliven
Sådan gør du
Marinade & kyllingespyd
Step 1. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
Step 2. Parter og udben en hel Løgismose kylling og skær herefter kødet i mundrette bidder.
Step 3. Lad det marinere i kyllingemarinaden i minimum 1 times tid (gerne natten over) i køleskabet, og sæt derefter kyllingestykkerne på spyd.
Step 4. Grill over medium varme. Du kan også sagtens stege dem på panden, bage dem i ovnen ved 220 grader varmluft i 16 minutter, eller bage dem i airfryer ved 200 grader i 14 minutter.
Step 5. Når de er stegt, skal du pensle dem med kryddersmøret. Lad kyllingen hvile i 3 til 5 minutter inden servering.
Hvidløgs-krydderurtesmør
Step 1. Smelt smøret ligeså stille og put de øvrige ingredienser i den letboblende smør.
Umuts pitadressing
Step 1. Knus salat osten og rør den sammen med creme fraichen.
Step 2. Rør de øvrige ingredienser i lad det trække i 30 min inden servering.
Hjemmelavede pitabrød
Step 1. Rør gæren ud i det lunkne vand og lad det stå i 5 minutter, til det begynder at skumme let.
Step 2. Bland mel og salt i en stor skål. Tilsæt vand-gærblandingen.
Step 3. Ælt dejen i 5 minutter, til den er glat og smidig. Brug hænder eller røremaskine.
Step 4. Dæk skålen til og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 20 minutter.
Step 5. Tilsæt nu olivenolien og ælt dejen i 5 -7 minutter. Dæk skålen til og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutter
Step 6. Del dejen i 6 lige store stykker og form dem til kugler, og rul dejen ud i 12-15 cm størrelse
Step 7. Lad de udrullede pitaer hvile tildækket i 10 minutter.
Step 8. Bag dem én ad gangen på en meget varm pande. Vend dem efter 1–2 minutter, når de puffer op og får lidt farve. Hold dem lune i et rent viskestykke indtil servering.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...