31/1/2019 | Magasin 1 2019
Vagtler au vin
Denne opskrift er inspireret af den klassiske coq au vin, men vores kok Thomas bruger den lille smagfulde vagtel i stedet for den klassiske kylling. Vagtlen er i familie med fasanen og er mild og delikat i smagen. Køb friske franske vagtler i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod.
Ingredienser
- 4 stk vagtler
- 150 g tørsaltet bacon , skåret i tern
- 200 g perleløg , pillet
- 200 g champignoner , renset og skåret i kvarte
- 200 g gulerødder , skrællet og skåret i rustikke stykker
- 2 fed hvidløg , knust
- 2 spsk vindruekerneolie
- 200 g grønne vindruer
- 4 stilke timian
- 1 stilk rosmarin
- ½ l kyllingefond
- ½ l hvidvin
- 50 g koldt Løgismose smør i tern
Sådan gør du
Step 1.
Tænd din ovn på 150 °C varmluft. Varm en tykbundet gryde, med tilhørende låg, op med olien. I gryden steges først vagtlerne, til de er gyldne på alle sider. Tag vagtlerne op og sæt dem til side.
Step 2.
Steg så baconen i gryden, når den er sprød, tilsættes perleløg, champignoner, gulerødder og hvidløg og det hele steges igennem. Hvidvinen hældes på og det koges op, vagtlerne kommes tilbage i gryden sammen med fond og vindruer samt krydderurter. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen i 25 minutter.
Step 3.
Tag gryden ud og hæld væsken over i en kasserolle, lad vagtlerne hvile under låg i 10-15 minutter. Imens koges indholdet i kasserollen op og væsken reduceres ned til 1/3. Pisk koldt smør i saucen og smag til med salt og sort peber.
Tip
Server evt. vagtlerne med kartoffelmos eller godt surdejsbrød.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...