Vegetarlasagne
Denne skønne vegetarlasagne har efterhånden mange år på bagen og den holder bare! Opskriften blev i sin tid udviklet af vores forhenværende gastronomiske udviklingschef, og du kan se frem til en lasagne sprængfyldt med grøntsager, saft og kraft, og vi spår at den bliver en af dine favoritter på middagsbordet.
Ingredienser
- Fyld
- 100 g blandede svampe
- 100 g aubergine i tern
- 50 g forkogte grønne linser
- 50 g hakkede mandler
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk gulerod
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stilk bladselleri
- 4 dl hakkede flåede tomater
- 1 dl vand
- 1 spsk balsamicoeddike
- 2 tsk rørsukker
- Hakkede friske krydderurter
- 1 tsk røget paprika
- 1 dl grøntsagsbouillon
- Salt og friskkværnet peber
- Hvid sauce
- 700 g skrællede kartofler
- 2 dl kogevand fra kartoflerne
- 1½ dl gærflager
- 2 tsk løgpulver
- 1 fed hvidløg
- 1 dl god grøntsagsbouillon
- 2 spsk tahini
- 1 spsk god æbleeddike
- ½ tsk paprika
- Salt og friskkværnet peber
- Revet muskatnød
- 12 stk lasagneplader uden æg
- 200 g hakket skyllet spinat
- Salat
- Lige dele spinatblade og fintsnittet fennikel
- Lidt hakket forårsløg efter smag
- Ristede solsikkekerner efter smag
Sådan gør du
Step 1.
Hak alle grøntsagerne til fyld og svitses dem i lidt olivenolie. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det hele koge ind til en tæt sauce. Smag til med salt og peber.
Step 2.
Kog kartoflerne møre og blend dem med de resterende ingredienser til en glat og cremet sauce.
Step 3.
Saml som en lasagne; start med fyldet, herpå lasagneplader, dernæst spinat og slutteligt hvid sauce. Gentag rækkefølgen lag for lag ind til formen er fyldt. Afslut med hvid sauce.
Step 4.
Bag lasagnen i en forvarmet ovn i ca. 35 minutter ved 180 grader.
Step 5.
Lad lasagnen hvile på bordet ca. 10 minutter inden servering.
Step 6.
Vend alle ingredienserne til salaten og top med sennepsvinaigrette eller olie/eddike dressing lige inden servering.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
