Vegetarlasagne
Denne skønne vegetarlasagne har efterhånden mange år på bagen og den holder bare! Opskriften blev i sin tid udviklet af vores forhenværende gastronomiske udviklingschef, og du kan se frem til en lasagne sprængfyldt med grøntsager, saft og kraft, og vi spår at den bliver en af dine favoritter på middagsbordet.
Ingredienser
- Fyld
- 100 g blandede svampe
- 100 g aubergine i tern
- 50 g forkogte grønne linser
- 50 g hakkede mandler
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk gulerod
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stilk bladselleri
- 4 dl hakkede flåede tomater
- 1 dl vand
- 1 spsk balsamicoeddike
- 2 tsk rørsukker
- Hakkede friske krydderurter
- 1 tsk røget paprika
- 1 dl grøntsagsbouillon
- Salt og friskkværnet peber
- Hvid sauce
- 700 g skrællede kartofler
- 2 dl kogevand fra kartoflerne
- 1½ dl gærflager
- 2 tsk løgpulver
- 1 fed hvidløg
- 1 dl god grøntsagsbouillon
- 2 spsk tahini
- 1 spsk god æbleeddike
- ½ tsk paprika
- Salt og friskkværnet peber
- Revet muskatnød
- 12 stk lasagneplader uden æg
- 200 g hakket skyllet spinat
- Salat
- Lige dele spinatblade og fintsnittet fennikel
- Lidt hakket forårsløg efter smag
- Ristede solsikkekerner efter smag
Sådan gør du
Step 1.
Hak alle grøntsagerne til fyld og svitses dem i lidt olivenolie. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det hele koge ind til en tæt sauce. Smag til med salt og peber.
Step 2.
Kog kartoflerne møre og blend dem med de resterende ingredienser til en glat og cremet sauce.
Step 3.
Saml som en lasagne; start med fyldet, herpå lasagneplader, dernæst spinat og slutteligt hvid sauce. Gentag rækkefølgen lag for lag ind til formen er fyldt. Afslut med hvid sauce.
Step 4.
Bag lasagnen i en forvarmet ovn i ca. 35 minutter ved 180 grader.
Step 5.
Lad lasagnen hvile på bordet ca. 10 minutter inden servering.
Step 6.
Vend alle ingredienserne til salaten og top med sennepsvinaigrette eller olie/eddike dressing lige inden servering.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...