Fakta
- 6 stk. 3.207,90
Château Dauzac
- 6 stk. 3.207,90
629,-
838,67 pr. l.
6 stk.
3.207,90
534,65 pr stk.
Spar 566,10
Producent
Château Dauzac havnede i 5. Grand Cru Classé tilbage i 1855, og har i modsætning til næsten alle de andre haft det privilegium at der er tale om én sammenhængende vingård, og at den bortset fra ankomsten af et par ekstra ha. er den samme som dengang: 45 i Margaux-appellationen og 4 i Haut-Médoc-appellationen. Til sammen 49 ha. unikt terroir tæt på Gironde-flodmundingen beskyttet mod havvindene af de omkringliggende yderligere 120 ha. enge og skove, der har gjort det nemmere for Laurent Fortin og hans team at tænke bæredygtigheden og biodiversiteten ind i alle processerne fra knopperne briser på vinstokkene til vinene fyldes på flasker.
Det var på Château Dauzac at den daværende ejer Alexis Millardet i 1884 sammen med slotsforvalteren Ernest David udviklede den såkaldte ”Bouillie Bordelaise” eller ”Bordeaux-blanding” mod meldug (kobbersulfat opslæmmet i brændt kalk), som i sidste ende kom til at redde hele vinindustrien, og i dag er fundamental for al økologisk vinproduktion. I det hele taget observant kreativitet trods skiftende ejere i lange perioder været fast på slottets dagsorden. Det var her man i 1939 for første gang fandt på at smide store isblokke ned til vinen for at sænke temperaturen under gæringen (forløberen for Thermo reguleret forgæring), og i 2017 blev Château Dauzac det første af Grand Cru Classé slottene, som kunne flage, at vinen nu var vegansk.
Tilgangen produktionen er økologisk og biodynamisk, men stempler og certifikater har fortsat ingen interesse. I stedet har man indledt et samarbejde med Bioboon Agrology, hvor man studerer og stimulerer vinstokkenes naturlige immunitet og målrettet forsøger at forbedre det biologiske liv i jorden. En del af de synlige initiativer er bistader oppe ved slottet og en flok får som får fri leg blandt vinstokkene, når først druerne er høstet. Læg dertil forsøg med tilplantning af upodede vinstokke for at finde tilbage til den oprindelige aromaprofil i Cabernet Sauvignon druerne, den første ”Cuvée Neutre” (CO2-neutral Cuvée) på venstrebredden, og senest en vision om at vingården skal være fuldstændig dekarboniseret indenfor 10 år.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Margaux ligger på Medochalvøen på venstre bred af Gironde floden som den sydligste af de 6 appellationer i Haut-Medoc. Appellationen er ca 1350 hektar og er generelt den luneste på venstrebredden. Nærheden til floden giver sig til udslag i højt grusindhold i jordbunden og dermed optimale betingelser for modning af Cabernet Sauvignon. Appellationen inkluderer kun rødvine og de tilladte druesorter er Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. Vinene er kendt for at være parfumerede og mere frugtige og umiddelbart charmerende end de andre vigtige appellationer på venstrebredden som St. Estephe og Pauillac . Fadlagring bruges i udstrakt grad. 21 slotte i Margaux blev klassificeret i 1855 her iblandt Premier Grand Cru Classé Ch. Margaux og fem Deuxieme Cru Classé slotte, hvilket gør Margaux til den kommune med flest slotte klassificerede i 1855.Næringsdeklaration
.