1/1/1970 |
Æg en cocotte
Delikat indslag på morgenbordet.
Ingredienser
- Maltbrød
- 20 g gær
- 3 dl vand
- 25 g maltsirup
- ½ dl Løgismose kærnemælk
- 175 g Løgismose rugmel
- 175 g Løgismose hvedemel
- 10 g salt
- Oeuf en cocotte
- 50 g friske svampe , f.eks. karl johan, kantareller, østershatte eller brune champignoner
- 50 g tørsaltet bacon i små tern
- 1 stk hakket skalotteløg
- 1 fed hakket hvidløg
- 2 kviste timian
- 50 g Løgismose smør til stegning og smøring af formene
- 1 dl hvidvin
- 100 g frisk spinat eller evt. frossen
- 4 stk store æg
- 2 dråber trøffelolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Maltbrød
Step 1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt maltsirup og kærnemælk og rør rugmel og hvedemel ud i væsken. Kom saltet i til sidst. Dejen skal være lidt flydende. Kom dejen i små silikoneforme og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.
Step 2. Varm ovnen op til 180 grader og bag brødene i ca. 8 minutter. Vend dem ud af formene og bag dem yderligere i 5 minutter.
Cocotte
Step 1. Vask svampene hurtigt, skær dem i tern og lad dem derefter tørre på lidt køkkenrulle. Sauter svampene med bacon, skalotteløg, hvidløg og timian på en pande i lidt smør, til svampene begynder at blive gyldne. Tilsæt nu hvidvin og lad det koge næsten helt væk og smag til med salt og peber.
Step 2. Vask spinaten, steg den i lidt smør på en pande og smag til med salt og peber. Hæld spinaten op i en sigte og pres overskydende væske ud af den.
Step 3. Smør cocotterne med lidt smør, fordel spinaten i bunden af cocotterne og læg de ristede svampe ovenpå. Sæt dem i ovnen ved 160 grader i 4-5 minutter, tag dem ud igen og knæk et æg ud over hver cocotte og dryp med lidt trøffelolie.
Step 4. Bag yderligere i 6 minutter og server straks direkte fra ovnen med maltbrødet til.
Andre forslag
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsir...
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr m...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...
Bircher müsli
Bircher müsli, kold grød, overnight oats eller den velsmagende start på dagen – kært barn har man...