30/9/2020 | Magasin 6 2020
Bagte fyldte æbler
Vi er så heldige, at vi i Danmark vælter os i nogle af verdens bedste æbler hele efteråret og langt ind i vinteren. Denne opskrift kræver faste æbler, der ikke bliver til mos, når de lunes. Cox Orange er et godt bud. Nyd de bagte æbler med et glas Moscatel på en efterårsdag, hvor gule blade, frisk brise og lav sol sætter rammen for en stund, man bare har lyst til at være og blive i.
Ingredienser
- 4 stk store, faste og gerne syrlige æbler f.eks. Cox Orange
- 3 spsk marcipan af høj kvalitet
- 1 spsk Creme de caramel au beurre
- 2 stænk Calvados
- Skrællen fra en økologisk citron
- 2 spsk hasselnødder let ristede og grofthakket
- 1 knivspids salt
- 10 stænger rosmarin finthakket
- Løgismose smør til bagning
- rosmarin til pynt
- Løgismose creme fraiche 18% til servering
Sådan gør du
Step 1
Tænd oven på 225 °C.
Step 2
Bland marcipan, karamelcreme, Calvados, citronskal, hasselnødder, rosmarinblade og salt.
Step 3
Skær toppen af æblerne og gem den, udhul æblerne og fyld med marcipanmassen og læg toppen på. Stil æblerne i et ildfast fad, læg en skive koldt smør over hvert æble, efterfulgt af en kvist rosmarin og drys med salt.
Step 4
Bag æblerne i ovnen i 15 minutter eller til de er møre. Servér dem med det samme med iskold, fed creme fraiche til.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...