1/10/2020
|
Magasin 6 2020
Bagte fyldte æbler
Vi er så heldige, at vi i Danmark vælter os i nogle af verdens bedste æbler hele efteråret og langt ind i vinteren. Denne opskrift kræver faste æbler, der ikke bliver til mos, når de lunes. Cox Orange er et godt bud. Nyd de bagte æbler med et glas Moscatel på en efterårsdag, hvor gule blade, frisk brise og lav sol sætter rammen for en stund, man bare har lyst til at være og blive i.
Ingredienser
- 4 stk store, faste og gerne syrlige æbler f.eks. Cox Orange
- 3 spsk Summerbird marcipan
- 1 spsk Creme de caramel au beurre
- 2 stænk Calvados
- Skrællen fra en økologisk citron
- 2 spsk hasselnødder let ristede og grofthakket
- 1 knivspids salt
- 10 stænger rosmarin finthakket
- Løgismose smør til bagning
- rosmarin til pynt
- Løgismose creme fraiche 18% til servering
Sådan gør du
Step 1
Tænd oven på 225 °C.
Step 2
Bland marcipan, karamelcreme, Calvados, citronskal, hasselnødder, rosmarinblade og salt.
Step 3
Skær toppen af æblerne og gem den, udhul æblerne og fyld med marcipanmassen og læg toppen på. Stil æblerne i et ildfast fad, læg en skive koldt smør over hvert æble, efterfulgt af en kvist rosmarin og drys med salt.
Step 4
Bag æblerne i ovnen i 15 minutter eller til de er møre. Servér dem med det samme med iskold, fed creme fraiche til.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Konditorens risalamande
Prikken over i’et på denne risalamande er rigeligt polynesisk vanilje høstet på øen Tahaa i Frans...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...