5/7/2024
|
Magasin 4 2024,Bocuse d'Or Team Danmark
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snakken falder på danske dessertklassikere. Denne sæson tilsætter Bocuse-kokkene lidt kokkekærlighed til opskriften med danske jordbær og rabarber, hyldeblomst, karamel og nødder.
Ingredienser
- Jordbær og rabarber tartar
- 300 g flotte, danske rabarber
- 1 vaniljestang
- 100 g sukker
- ½ citron saft heraf
- 300 g danske jordbær
- Nougatine
- 100 g macadamianødder
- 100 g hasselnødder
- 200 g sukker
- Hyldeblomstfløde
- 2½ dl fløde 48% (du kan også anvende Løgismose fløde 38%)
- ½ dl god gammeldags hyldeblomstsaft (ufortyndet)
- Pynt
- Sødskærm
- Bronzefennikel
- Evt. flere jordbær
Sådan gør du
Jordbær og rabarber tatar
Step 1. Skræl én rabarber og skær den i fine strimler. Læg strimlerne i isvand til de krøller op. Dryp dem herefter af og vend i sukker.
Step 2. Skær de resterende rabarber i små tern.
Step 3. Smelt sukker på en tør pande, til det karamelliserer let og bliver til en lys karamel. Tilsæt stræks rabarber, vaniljekorn og stang samt citronsaft.
Step 4. Lad det simre til en mørk kompot – lav evt. et låg af bagepapir, så kompotten ikke koger tør, før karamellen er opløst. Køl af.
Step 5. Skær imens danske jordbær i tern og vend dem i den afkølede rabarberkompot.
Nougatine
Step 1. Rist nødderne i ovnen ved 140 °C – macadeimianødder skal have 20 min. og Piemonte-hasselnødderne kun 5 min., da de sælges forristede.
Step 2. Smelt sukker på en tør pande, til det karamelliserer og bliver til en lys karamel. Tilsæt de varme nødder og rør hurtigt rundt, så nødderne er dækket af karamel. Hæld derefter de karamelliserede nødder ud på et stykke bagepapir og køl af.
Step 3. Knus nougatinen ud i mundrette stykker, og gem i en lufttæt beholder indtil servering.
Hyldeblomstfløde
Step 1. Smag fløden til med hyldeblomstsaft og stil på køl indtil servering.
Anretning
Step 1. Anret jordbær og rabarber tartaren på en tallerken og top med nougatine-stykker, rå rabarberstrimler, jordbær, sødskærmsblade og bronzefennikel. Hæld den iskolde hyldeblomstfløde ved.
Tip
Får du gæster? Du kan med fordel forberede alle delelementerne på forhånd, så den søde dessert blot skal anrettes.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Konditorens risalamande
Prikken over i’et på denne risalamande er rigeligt polynesisk vanilje høstet på øen Tahaa i Frans...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...