29/9/2022 | Magasin 6 2022
Boeuf sauté Stroganoff med sprøde pommes frites
Boeuf sauté Stroganoff skal laves med omhu og respekt for råvarerne, altså med oksekød og sød paprika af rigtig høj kvalitet. Den skal også tilberedes à la sauté, hvilket betyder at kødet kun lige lynsteges på en glohed pande (det må bestemt ikke simre i timevis i saucen!). Kødet skal være rosa. Gør du som foreskrevet, er du garanteret en luksuriøs og frydefuld vinterret.
Ingredienser
- 600 g afpudset, velhængt oksefilet
- 100 g tørsaltet bacon
- 250 g markchampignoner
- 2 spsk sød paprika , Mill & Mortar
- 50 g Løgismose smør
- 2 stk finthakket skalotteløg
- 3 dl kraftig kalvefond
- 2 dl creme fraiche 38% , Bordier
- 1 dl cognac
- 2 spsk tomatpuré
- 4 stk bagekartofler
- fritureolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1
Skær bagekartoflerne i tykke stave på langs af kartoflen. Kog dem herefter i letsaltet vand til de er næsten færdigkogt, og saltet er kogt ind i kartoflen. Tag kartoflerne op, og lad dem dampe af.
Step 2
Fritér kartoflerne i rigeligt fritureolie ved ca. 170°C til de er møre og gyldne. Tag dem op af frituren, og dryp dem godt af.
Step 3
Skær bacon i tern på 1x1 cm, oksefileten i strimler med en tykkelse på 2 cm og champignon i halve. Vend strimlerne af oksefilet i paprika, så kødet er helt dækket og krydr med salt og peber.
Step 4
Steg bacontern på en varm pande til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og steg herefter champignon i baconfedtet. Tag champignon af panden, og brun oksefileten på panden i smør. Tag oksefileten af panden.
Step 5
Tilsæt finthakkede skalotteløg til panden, og lad dem sautere i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med i et øjeblik. Flambér løg og tomat med Cognac, og tilsæt herefter kalvefonden, og lad det reducere til ca. det halve.
Step 6
Tilsæt creme fraiche til saucen, og lade det koge sammen. Tilsæt bacon, champignon og kød, og lad det simre til kødet er medium rare. Smag til med salt og peber.
Step 7
Varm frituregryden op til 190 °C, og giv fritterne det sidste skud varme inden servering.
Tip
Find sød paprika fra danske Mill & Mortar i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...