25/6/2017
Boghvedepandekager med skinke og emmentaler
Ingredienser
- Pandekager
- 85 g boghvedemel
- 85 g Løgismose hvedemel
- 1 stk æg
- 1 dl pilsner
- 2½ dl Løgismose sødmælk
- 4 spsk Løgismose smør til stegning
- Salt og friskkværnet peber
- Fyld
- 200 g kogt skinke skåret i små tern
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 75 g revet emmentaler
- Salt og friskkværnet peber
- Panering og stegning
- 2 stk sammenpiskede æg
- 4 spsk Løgismose hvedemel
- 4 spsk rasp
- ½ l vindruekerneolie
Sådan gør du
Pandekager
Step 1. Bland de tørre ingredienser i en røreskål. Tilsæt æg og øl, mens du pisker. Tilsæt herefter mælken lidt ad gangen, så du efter hver tilsætning pisker dejen helt glat og uden klumper. Bliv ved med at tilsætte mælk, indtil dejen bliver letflydende og helt glat. Lad herefter dejen hvile på køl i ca. 1 time.
Step 2. Bag pandekagerne gyldne ved middel varme i lidt smør. Brug en pande på ca. 15 cm i diameter.
Fyld
Step 1. Skær skinken i små tern. Skær løgene og hvidløget i tynde skiver og sauter det på panden i lidt olivenolie. Lø- gene skal ikke brune, men bare lige have et skud varme, til de bliver klare i farven. Lad løgene køle lidt af og bland dem sammen med de resterende ingredienser til fyldet.
Step 2. Læg ca. 1 spsk fyld på midten af hver pandekage. Pensl kanterne med lidt af de sammenpiskede æg og drys lidt hvedemel på. Luk pandekagerne sammen, så de danner en halvmåne.
Panering og stegning
Step 1. Paner nu pandekagerne først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Brug 3 dybe tallerkner til formålet. Varm olien op i en gryde eller i en sauterpande og steg pandekagerne sprøde og gyldne. Steg ikke flere ad gangen, end du kan styre. Hold de stegte pandekager varme i ovnen.
Tip
Servér pandekagerne lune eksempelvis sammen med en grøn salat.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...