25/6/2017
Brunchpølser med spejlæg og baked beans
Det kan godt virke lidt ambitiøst at lave sine egne pølser hjemme i køkkenet. Men det er faktisk ikke så svært, og når man først har lært teknikken, så står hele verden åben. Grundfarsen kan krydres med krydderurter, forskellige typer ost og krydderier. den kan hakkes groft eller fint, alt efter hvilken type pølse, du vil lave.
Ingredienser
- Brunchpølser
- 1 pakke lammetarme ca. 5 meter eller 110-120 g
- 100 g morkler eller andre svampe
- 1 spsk Løgismose smør til stegning
- 500 g skært kalvekød gerne fra køllen
- 500 g svinenakkekam
- 500 g røget bacon
- 2 stk løg
- 10 g krydderblanding se nedenfor
- 25 g salt
- Salt og friskkværnet peber
- Krydderiblanding
- 20 g peber
- 10 g koriander
- 8 g muskatnød
- 4 g allehånde
- 2 g kardemomme
- Baked beans
- 200 g hvide bønner
- 2 skiver bacon
- 50 g soltørrede tomater i olie
- 1 stk finthakket løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk finthakket rød chili
- 2 stilke rosmarin
- 2 stilke timian
- vindruekerneolie til stegning
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 2½ dl hønsefond
- Grønne bønner
- 100 g grønne bønner
- 1 håndfuld salat eller krydderurter, f.eks. frisésalat eller kørvel
- 1 spsk olivenolie
- 1 stænk citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
- Æg
- 4 stk æg
Sådan gør du
Brunchpølser
Step 1. Start med at udbløde tarmene i koldt vand i ca. 20-25 minutter. Rens morklerne med en bagepensel, og rist dem på panden i smør. Krydr med salt og peber. Lad dem afkøle og hak dem herefter fint. Skær kød og løg i grove tern og kør det igennem kødhakkeren på den fine klinge. Bland krydderier og morkler i farsen med hænderne. Hvis du ikke tør smage på den rå fars, laves en stegeprøve på panden. Juster evt. med mere af krydderiblandingen eller salt og peber.
Step 2. Skær eller klip tarmene i længder på ca. 50 cm. Skub den ene ende af tarmen på røremaskinens pølsehorn og træk et stykke på ca. 10 cm fri, så tarmen, når farsen er fyldt i, til sidst kan lukkes med en knude. Er I to personer, fylder den ene fars i røremaskinen, mens den anden sørger for stille og roligt at trække tarmen frem fra pølsehornet og trække pølsen væk fra maskinen. Sæt en bradepande eller lign. under maskinen, som pølsen trækkes ned i. Overfyld ikke tarmen, da pølserne vil sprække under tilberedningen. Stop maskinen, når tarmen er ved at være brugt og træk det resterende stykke tarm på ca. 10 cm af. Slå en knude i hver ende af tarmen. Form pølserne i den længde du ønsker, f.eks. 6-8 cm. Gør dette ved at sno tarmen, eller ved at binde et stykke kødsnor rundt om tarmen.
Step 3. Kog en gryde med vand op og giv pølserne en let blanchering i ca. 1-2 minutter. Lad dem herefter hvile på køl, indtil de skal på grillen eller panden. Prik et par huller i pølserne med en kødnål, så sprækker de ikke så let.
Baked beans
Step 1. Skyl de hvide bønner grundigt, kom dem i en skål, dæk med koldt vand og sæt dem til udblødning natten over på køl. Kassér vandet og skyl bønnerne igen.
Step 2. Hak krydderurterne, skær bacon og de soltørrede tomater i tern. Sauter bacon, løg, hvidløg, chili, rosmarin og timian i lidt olie i en gryde, tilsæt de soltørrede tomater og sving det hele rundt et par gange. Kom de flåede tomater i sammen med hønsefonden og lad det koge op. Smag til med salt og peber og tilsæt de hvide bønner.
Step 3. Hæld grydens indhold i et ildfast fad, dæk fadet med et låg eller stanniol og sæt det i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 time, til bønnerne er møre.
Grønne bønner
Step 1. Nip enderne af de grønne bønner og blancher dem i letsaltet vand i ca. 1 minut, så de stadig har masser af bid. Afkøl dem herefter i iskoldt vand. Del dem på langs og mariner dem sammen med salaten og krydderurterne i olivenolie og et stænk citronsaft. Smag til med salt og peber.
Step 2. Steg pølserne og tilbered spejlæggene lige inden servering. Anret gerne denne ret på et stort fad eller bræt, som sættes midt på bordet og pynt med de marinerede grønne bønner og salaten.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsir...
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr m...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...
Bircher müsli
Bircher müsli, kold grød, overnight oats eller den velsmagende start på dagen – kært barn har man...