Carpaccio med caviar og selleri
Inden du kaster dig ud i denne ret, skal du være opmærksom på, at kødet skal i fryseren natten over. Retten er et rendyrket eksempel på, hvordan det helt simple og det ekstravagante går op i en højere enhed. Er der ikke lige penge på kontoen til at købe ægte kaviar, så vent med at lave retten til den første, at bruge andre typer fiskerogn, er ikke en mulighed.
Ingredienser
- Carpaccio
- 400 g kalveinderlår , mørbraden og fileten kan også bruges
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 tsk groft flagesalt
- Selleri
- ¼ stk knoldselleri
- 2 dl Løgismose piskefløde
- ½ stk citron saft og skal herfra
- Brødcroutoner
- 2 skiver hvedebrød
- 1 spsk olivenolie
- Salat
- 4 stængler bladselleri
- 1 håndfuld frisé eller anden type spæd salat
- 1 håndfuld kørvel kviste
- 1 håndfuld skovsyre
- 1 spsk olivenolie
- 1 par nip groft flagesalt
- ½ stk citron saft herfra
- Caviar
- 50 g caviar , f.eks. fra "Baerii-støren"
Sådan gør du
Carpaccio
Step 1. Skær inderlåret ud i bjælker på ca. 4-5 cm i diameter og ca. 12-15 cm i længden. Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet og placer kødet på midten. Rul kødet ind og stram til. Sæt kødet i fryseren i ca. 3 timer, til den er hård. Skær dagen efter tynde skiver på en pålægsmaskine eller med en brødkniv. Fordel carpaccioen på 4 tallerkner og sæt dem på køl. Tag cappaccioen ud lige inden servering og dryp lidt olivenolie over kødet og drys med flagesalt.
Selleri
Step 1. Skær knoldsellerien ud i grove tern, kom dem i en passende gryde sammen med fløden, læg låg på gryden og kog sellerien helt mør ved lav varme. Kom sellerien i en blender og blend den helt glat. Smag til med salt, peber og citronsaft og -skal.
Brødcroutoner
Step 1. Skær brødet i helt fine, små tern og vend dem i lidt olieolie og salt. Bag dem gyldne i en forvarmet ovn ved 180 grader.
Salat
Step 1. Vask bladsellerien, skær stænglerne i helt tynde skiver på et mandolinjern og læg dem isvand. Mariner salat, urter og bladselleri i 1 spsk olivenolie og lidt citronsaft.
Step 2. Fordel caviar og selleripuréen oven på carpaccioen og pynt med salat og brødcroutoner.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...