31/1/2022
|
Magasin 1 2022
Cassoulet med hvide bønner, confiterede svinekæber og Toulouse-pølser
Ingredienser
- 400 g hvide bønner
- 2 gulerødder
- ¼ knoldselleri
- 1 løg
- 10 nelliker
- 1 stk bacon
- 1 suppevisk (timian, persille, osv.)
- 1 laurbærblad
- 4 svinekæber
- 500 g andefedt
- 300 g Toulouse-pølse eller en anden medister-type
- 2 mellemstore løg
- 4 fed hvidløg
- 100 g rasp
- 50 g Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1
Udblød de hvide bønner i rigeligt vand i minimum 12 timer.
Step 2
Skræl gulerødder og knoldselleri, og skær i mundrette stykker.
Step 3
Kog de udblødte bønner sammen med gulerødder, knoldselleri, løg stukket med nelliker, hele stykke bacon, suppevisk og laurbærblad i ca. 1 time, indtil bønnerne er møre. Fjern løget fra gryden, og lad de resterende ingredienser køle af i gryden.
Step 4
Krydr svinekæberne med salt og peber. Smelt andefedt i en gryde ved svag varme og tilsæt svinekæberne. Sylt dem, til de er møre. Tag dem af blusset og lad dem køle ned i fedtet, så de confiterer.
Step 5
Steg Toulouse-pølsen i lidt andefedt på en pande, til den er gylden.
Step 6
Fjern pølsen fra panden. Tilsæt grofthakkede løg og hvidløg sammen med en god mængde andefedt i panden. Sautér løgene til de er klare. Tilsæt herefter bønner, gulerødder og selleri. Brug også lidt af kogelagen fra bønnerne, så retten ikke tørrer ud under afbagningen. Smag til med salt og peber.
Step 7
Varm ovnen til 200 °C. Læg et lag bønner i bunden af en gryde, der kan gå i ovnen eller et ildfast fad, efterfulgt af confiterede svinekæber, skiver af kogt bacon og stykker af stegt pølse. Dæk herefter med de sidste bønner og evt. lidt mere kogelage. Drys et lag rasp på toppen, og fordel tern af smør ovenpå. Bag cassouleten i ovnen, til den er gennemvarm og raspen er sprød og gylden.
Step 8
Servér med groft brød og ikke mindst en frisk salat bestående af masser af bitre salater (endives, raddichio og frisée) samt syrlig vinaigrette med sennepskorn.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.