31/1/2022
|
Magasin 1 2022
Cassoulet med hvide bønner, confiterede svinekæber og Toulouse-pølser
Ingredienser
- 400 g hvide bønner
- 2 gulerødder
- ¼ knoldselleri
- 1 løg
- 10 nelliker
- 1 stk bacon
- 1 suppevisk (timian, persille, osv.)
- 1 laurbærblad
- 4 svinekæber
- 500 g andefedt
- 300 g Toulouse-pølse eller en anden medister-type
- 2 mellemstore løg
- 4 fed hvidløg
- 100 g rasp
- 50 g Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1
Udblød de hvide bønner i rigeligt vand i minimum 12 timer.
Step 2
Skræl gulerødder og knoldselleri, og skær i mundrette stykker.
Step 3
Kog de udblødte bønner sammen med gulerødder, knoldselleri, løg stukket med nelliker, hele stykke bacon, suppevisk og laurbærblad i ca. 1 time, indtil bønnerne er møre. Fjern løget fra gryden, og lad de resterende ingredienser køle af i gryden.
Step 4
Krydr svinekæberne med salt og peber. Smelt andefedt i en gryde ved svag varme og tilsæt svinekæberne. Sylt dem, til de er møre. Tag dem af blusset og lad dem køle ned i fedtet, så de confiterer.
Step 5
Steg Toulouse-pølsen i lidt andefedt på en pande, til den er gylden.
Step 6
Fjern pølsen fra panden. Tilsæt grofthakkede løg og hvidløg sammen med en god mængde andefedt i panden. Sautér løgene til de er klare. Tilsæt herefter bønner, gulerødder og selleri. Brug også lidt af kogelagen fra bønnerne, så retten ikke tørrer ud under afbagningen. Smag til med salt og peber.
Step 7
Varm ovnen til 200 °C. Læg et lag bønner i bunden af en gryde, der kan gå i ovnen eller et ildfast fad, efterfulgt af confiterede svinekæber, skiver af kogt bacon og stykker af stegt pølse. Dæk herefter med de sidste bønner og evt. lidt mere kogelage. Drys et lag rasp på toppen, og fordel tern af smør ovenpå. Bag cassouleten i ovnen, til den er gennemvarm og raspen er sprød og gylden.
Step 8
Servér med groft brød og ikke mindst en frisk salat bestående af masser af bitre salater (endives, raddichio og frisée) samt syrlig vinaigrette med sennepskorn.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...