20/11/2023
|
Magasin 6 2023
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørhed – naturligvis.
Confit de canard er det oprindelige franske navn for, hvad måske bedre kendes som confiterede andelår – en specialitet i Sydvestfrankrig. Andelårene får her vinterligt selskab af rosenkål og pastinakker.
Pastinakken bidrager med en diskret nøddesmag, imens de små rosenkål, tilfører bitterhed til de fede andelår. Rosenkål smager nemlig ganske godt, når de er tilberedt korrekt, og særligt i selskab af bacon og løg.
Indbegrebet af et hyggeligt, landligt måltid, der varmer i vinterkulden.
Ingredienser
- 4 Løgismose confiterede andelår
- Andefedt fra indpakningen
- 800 g rosenkål
- 65 g skalotteløg
- ½ bundt timian
- 150 g bacon
- 400 g pastinakker
- 40 g solsikkekerner
- 4 spsk Eddike med æble og timian
- 1 bøtte Løgismose pesto verde
- Eventuelt Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1
Ord og halvér rosenkål, hak skalotteløg fint, skræl og skær pastinakker i lange stave og skær bacon i fine tern.
Step 2
Forvarm ovnen på 220 °C varmluft.
Step 3
Vend pastinakker med andefedtet fra indpakningen og tilsæt solsikkekerner og æble-timianeddike. Overfør til en bageplade sammen med andelår og bag i ovnen ca. 15 minutter.
Step 4
Steg bacon på tør pande. Tilsæt rosenkål, skalotteløg og timian til panden. Hvis den virker tør, kan der her tilsættes lidt smør.
Step 5
Servér med Løgismose pesto verde.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...