24/10/2025
|
Magasin 5 2025
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og kommer fra franske berberiænder, der lever i Sydvestfrankrig. Andelåret simrer i andefedt i flere timer efter forskrifter fra den gamle konserveringsmetode confitering og den lange tilberedningstid resulterer i kød sprængfyldt med smag samt den unikke møre, saftige konsistens, som er så kendetegnende for confit de canard.
Kasper serverer andelåret med stegt radicchio, let karamelliseret i det resterende andefedt og tilføjer en skefuld knas og mild syre fra vores egen Pesto Arancione. Serveringen er selvsagt fuld af umami og let at gå til. Prikken over i'et på så let et måltid er at servere Peters Sissecks franske darling, La Fleur Rocheyron, til.
Ingredienser
- 2 stk Løgismose confiterede andelår
- 1 håndfuld mandler
- 1 bøtte Løgismose pesto arancione
- 1 stk radicchio gerne torpedo
- 2 bundt brøndkarse eller andet grønt
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Tag andelår og fedt ud af posen. Gem fedtet, og læg andelår i et fad eller på en bageplade med bagepapir. Varm andelårene ved 180 °C varmluft i ca. 15-10 min., til skindet er sprødt og gyldent.
Step 2
Rist mandler let i ovnen, og hak dem groft. Bland sammen med Pesto Arancione.
Step 3
Halvér radicchio. Kom fedtet fra anden på en pand, og steg radicchio på skærefladen i et par minutter. Vend, og krydr med salt.
Step 4
Kom en god klat pesto på en tallerken, smør ud til en cirkel og anret andelår og radicchio ovenpå. Afslut med brøndkarse. Servér med det samme.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...