Coq au riesling med svampe
Skal Alsace-stemningen for alvor gennemføres er det i selskab med de charmerende hvide vine næsten obligatorisk at sætte coq au Riesling på bordet.
Det lyse og lette take på den klassiske coq au vin, som traditionen tro tilberedes med rødvin, er et friskt og behageligt fedmefuldt indslag i sommerkøkkenet.
Nyder du den fritlevende kylling i cremet alsacisk flødesauce med et duggende køligt glas, er det lige før tilværelsen bliver for god... men også kun lige før.
Ingredienser
- 1 pakke Løgismose håndskårne kyllingelår
- 80 g tør bacon eller panchetta (allerhelst økologisk)
- 300 g svampe - gerne lidt blandede
- ¼ stk knoldselleri
- 2 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- Frisk timian
- Et par laurbærblade
- ¼ l Riesling
- 2½ dl Løgismose piskefløde 38%
- Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt bredbladet persille
Sådan gør du
Step 1
Varm en stegegryde op, og brun kyllinglårene rigtig godt af ved mellem-varme (ca. 10 min på skindsiden og 5 min. på den anden side). Svampe og selleri renses, skæres i passende stykker og tilsættes i gryden sammen med tern af bacon, og det hele brunes godt af.
Step 2
Løg pilles, vaskes og skæres i både og kommes i gryden. Timian vaskes og tilsættes sammen med hvidvinen.
Step 3
Lad alkoholen koge af vinen og tilsæt nu fløden. Sæt låg på, skrue ned, og lad det simre i 35-45 min. ved svag varme.
Step 4
Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft. Drys hakket persille ud over retten lige før serve- ring. Spis retten med kartoffelmos eller pasta.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...