Coq au vin med grønt
Server med kartoffelmos eller rustikke grøntsager.
Ingredienser
- 1 kg Løgismose kylling
- 1 flaske bourgogne
- 1 dl æblecidereddike
- 4 kviste rosmarin
- 4 kviste timian
- 5 fed hvidløg
- 20 stk sorte peberkorn
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 l hønsefond
- 200 g pastinak
- 200 g persillerødder
- 200 g knoldselleri
- 100 g tørsaltet bacon
- 1 tsk olie
- 200 g champignon
- 200 g perleløg
- 1 spsk maizena
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Skær kyllingekødet i strimler eller tern på ca. 4 x 4 cm. Mariner kødet natten over med vin, æblecidereddike, rosmarin, timian, knuste fed hvidløg og sort peber.
Step 2.
Skræl imens gulerødder, persillerødder og knoldselleri og skær dem i tern på 2 x 2 cm. Giv grøntsagsternene et kort opkog i letsaltet vand, så de stadigvæk har bid.
Step 3.
Skær skindet af baconen og skær den derefter i tern på 2 x 2 cm. Steg baconternene sprøde på en pande i lidt olie, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og gem fedtstoffet. Skyl og rens champignonerne, skær dem i kvarter og steg dem gyldne i fedtet fra baconen.
Step 4.
Tag kødet op af marinaden, dup det tørt med køkkenrulle, og brun det i smør i en stegegryde. Kog imens marinaden ind til en tredjedel. Læg kødet i gryden med marinade og tilsæt hønsefond. Lad kødet koge under låg i ca. 10 minutter.
Step 5.
Tag kødet op ad gryden og jævn saucen med Maizena og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra rødvin. Kom nu kød, bacon og grøntsager tilbage og gryden og lad det simre 45 minutter.
Step 6.
Server f.eks. med kartoffelmos eller rustikke grøntsager. Eller gør som i Frankrig! Spis retten sammen med et stykke baguette.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...