1/1/1970 |
Coq au vin med grønt
Server med kartoffelmos eller rustikke grøntsager.
Ingredienser
- 1 kg Løgismose kylling
- 1 flaske bourgogne
- 1 dl æblecidereddike
- 4 kviste rosmarin
- 4 kviste timian
- 5 fed hvidløg
- 20 stk sorte peberkorn
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 l hønsefond
- 200 g pastinak
- 200 g persillerødder
- 200 g knoldselleri
- 100 g tørsaltet bacon
- 1 tsk olie
- 200 g champignon
- 200 g perleløg
- 1 spsk maizena
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Skær kyllingekødet i strimler eller tern på ca. 4 x 4 cm. Mariner kødet natten over med vin, æblecidereddike, rosmarin, timian, knuste fed hvidløg og sort peber.
Step 2.
Skræl imens gulerødder, persillerødder og knoldselleri og skær dem i tern på 2 x 2 cm. Giv grøntsagsternene et kort opkog i letsaltet vand, så de stadigvæk har bid.
Step 3.
Skær skindet af baconen og skær den derefter i tern på 2 x 2 cm. Steg baconternene sprøde på en pande i lidt olie, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og gem fedtstoffet. Skyl og rens champignonerne, skær dem i kvarter og steg dem gyldne i fedtet fra baconen.
Step 4.
Tag kødet op af marinaden, dup det tørt med køkkenrulle, og brun det i smør i en stegegryde. Kog imens marinaden ind til en tredjedel. Læg kødet i gryden med marinade og tilsæt hønsefond. Lad kødet koge under låg i ca. 10 minutter.
Step 5.
Tag kødet op ad gryden og jævn saucen med Maizena og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra rødvin. Kom nu kød, bacon og grøntsager tilbage og gryden og lad det simre 45 minutter.
Step 6.
Server f.eks. med kartoffelmos eller rustikke grøntsager. Eller gør som i Frankrig! Spis retten sammen med et stykke baguette.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...